Щоб металопластикові вікна не «потіли»

Щоб металопластикові вікна не «потіли»
Ви встановили новенькі пластикові вікна, але з приходом холодів вони почали «плакати»? Не поспішайте бігти в магазин, в якому ви купили віконні конструкції. Адже запотівання ще не означає, що скління неякісне. Замість цього, давайте розберемося, чому утворюються злощасні калюжки на підвіконні. І як можна усунути причину випадання конденсату.

Коли ви встановлюєте металопластикові вікна, важливо розуміти, що звичний повітрообмін в приміщенні зміниться. За природою своєю ПВХ герметичний, на відміну від дерева. І якщо крізь щілини дерев'яних конструкцій легко проходили протяги, то металопластикові вікна забезпечать вам їх відсутність і тишу. Але зайва волога більше не буде видалятись з кімнати.

Крім того, скло у вікні є свого роду бар'єром. Саме в його області стикається холодне повітря з вулиці і тепле кімнатне. В результаті, з'являється конденсат.

Як же вирішити цю проблему? Щоб вікна не потіли, приміщення потребує додаткової вентиляції. Особливо необхідно провітрювати кімнати з підвищеною вологістю і холодні.

Але, на жаль, існує ще кілька поширених причин, за якими наші вікна «плачуть».

По-перше, це занадто широке підвіконня. Якщо він цілком перекриває батарею, то циркуляція теплого повітря порушується. Пам'ятайте, підвіконня повинне доходити лише до половини батареї.

Що робити тим, хто вже встановив широкий варіант. На щастя існують спеціальні врізні теплопровідні решітки, які легко вирішать цю проблему. Вони декоративні, і не зіпсують зовнішній вигляд віконного отвору.

Друга причина утворення конденсату - однокамерний склопакет без енергозбереження. Українці досі встановлюють його у вікна, не дивлячись на те, що він не відповідає національним вимогам до енергоефективності. Якщо ви власник саме такого «економ» склопакета, краще змінити його на енергозберігаючий. Це не тільки позбавить вас від конденсату, але й дасть змогу зекономити на опаленні.

Для заміни склопакета сьогодні не потрібно демонтаж вікна. Цю процедуру фахівці можуть виконати за місцем.

Третя причина появи вологи на склі банальна - це несправна вентиляція. Так-так, перш ніж вишукувати поломки в віконній конструкції, перевірте, чи працює система вентиляції в приміщенні, прочистіть решітки, щоб відновити циркуляцію повітря.

На вашому підвіконні розташувалися квіткові горщики? Велика ймовірність випадання конденсату, адже рослини рясно виділяють вологу. Щоб запобігти цьому просто приберіть горщики з підвіконня або частіше провітрюйте кімнати.

Помилки, допущені при монтажі, також мають відношення до появи вологи на вікні. Їх виправлення краще довірити професіоналам, наприклад сервісу обслуговування вікон.

Щоб вікна на кухні, де вологість по визначенню підвищена, не потіли, встановіть в приміщення двокамерний склопакет з енергозбереженням або частіше провітрюйте його.

А як бути з тими, хто боїться переохолодити кімнату? Зрештою, якщо в будинку маленькі діти або на вулиці мороз, протяг не дуже-то бажаний гість.

На щастя, існує безліч «безпечних» систем провітрювання. Придбати їх можна, встановивши додаткову фурнітуру. Це і покрокове, і мікропровітрювання, а також інші технічні інновації, здатні вирішити проблеми вентиляції.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.