Простий вибір складних систем опалення

Простий вибір складних систем опалення
Складні кліматичні та експлуатаційні умови нашої країни змушують активно використовувати в житлових спорудах електрогенератори дизельне і різне опалювальне обладнання. Принцип роботи будь-якої схеми опалення - централізованої або автономної базується на циркуляції теплоносія-води по замкнутому контуру.

Отже, до складу опалювального обладнання тут неминуче входить котел, насос, трубопроводи, радіатори або конвектори. Проектуючи систему подібного типу, важливо грамотно підібрати всі її елементи і так само грамотно виконати їх узгодження один з одним.

Сфера застосування централізованих та автономних систем

Централізоване опалення використовується здебільшого в міських житлових масивах або в дачних селищах з розвиненою інженерною інфраструктурою. У цьому випадку котел і насоси встановлюються в котельні, які здатна забезпечити теплом цілий район. Автономне опалення базується на міні-котельні, яка монтується на території заміського будинку. В останні роки системи подібного типу стають все більш поширеними і в міських житлових будівлях.

Незалежні і залежні системи опалення

Централізоване опалення може бути залежним і незалежним. Прямоточна залежна схема передбачає надходження нагрітої до температури в 100 ° С води від потужного зовнішнього котла в опалювальну систему. Один з варіантів подібної схеми передбачає змішування холодної та гарячої води з подальшим направленням теплоносія з температурою 70-80 ° С в радіатори житлових будинків. Обидві зазначені моделі отримали в нашій країні великого поширення, адже вони швидко окупаються і прості в обслуговуванні.

Але залежні системи мають ряд недоліків. Вони практично нерегульовані, а обладнання для них доводиться підбирати з урахуванням безлічі факторів. Наприклад, такі системи повинні витримувати високий тиск, що виникає при їх запуску, і гідравлічні удари. До того ж, устаткування тут доводиться захищати від дії кисню, розчиненого у теплоносії кисню, і солей жорсткості.

У разі незалежної опалювальної системи нагріта до температури 150 ° C вода з котельні надходить спочатку в теплообмінники, а потім вже задіюється для нагріву теплоносія, призначеного для безпосередньої циркуляції в замкнутому опалювальному контурі житлового будинку. Таким чином, тут теплоносій від котла ізольований від теплоносія системи опалення. Це дозволяє досить гнучко регулювати систему в залежності від різних умов, підтримувати низький тиск, застосовувати в якості теплоносія деаерірованну воду. Але подібна схема занадто затратна при реалізації.

Якість і надійність подібного обладнання

Всі автономні системи опалення нагадують за технологією організації незалежні централізовані схеми. Тільки у них джерелом тепла служать не теплообмінники, а індивідуальний опалювальний котел. Та й тиск тут істотно нижче, ніж у централізованих системах.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.