Як покласти тротуарну плитку на дачі

Як покласти тротуарну плитку на дачі
Тротуарна плитка - чудовий будівельний матеріал, за допомогою якого можна облаштувати на власній дачі доріжки. Зазвичай для того, щоб їх вимостити, власники заміської ділянки роблять цю роботу самостійно, оскільки вона не відноситься до розряду складних.

Спочатку вибирається тротуарна плитка на дачу, при цьому звертається увага на те, щоб у неї були відсутні відколи, а колір був однорідним. Виробниками будматеріалів випускається два різновиди плитки для тротуарів - це пресована і лита. При цьому фарбування її буває за масою і поверхневе.

Лита плитка виготовляється з бетонної суміші з добавками і різними за кольором барвниками. Випускається цей будівельний матеріал у різноманітній кольоровій гамі, яка з часом не втрачає первинне забарвлення. Лита плитка може мати всілякі розміри і форми, що значно розширює область її застосування, дозволяючи викладати гарні візерунки та орнаменти на доріжці.

Ще один різновид плитки для тротуарів - пресована. Особливість процесу її виготовлення дозволяє застосовувати цей будівельний матеріал у місцях, де на підставу надаватиметься підвищена навантаження, наприклад, на майданчику перед гаражем. Литу плитку використовувати для цієї мети фахівці не рекомендують.

Для виконання робіт з укладання знадобиться киянка - гумовий молоток і уровень. Попередньо розмічається ділянка, де буде проходити доріжка, після чого вона вирівнюється. Для чого насипається гравій і добре утрамбовується. Процес укладання починається з кута: поклавши одну плитку, за допомогою уровня й киянки її підганяють до моменту створення рівної поверхні, наступна плитка укладається поруч з попередньою.

Після того, як викладена доріжка, потрібно заповнити міжплиточні шви, використовуючи суміш з цементу і піску в рівних кількостях, її треба розсипати по поверхні плитки і за допомогою віника або мітли змести у шви. Викладену поверхню збризкують водою - після висихання цемент схопиться. Робота виконана.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.