Утеплення стін пінополістиролом

Утеплення стін пінополістиролом
Комфортне проживання для людини - це природне прагнення, а під час постійного подорожчання енергоресурсів утеплення будівель це згодом і економія коштів і грошові інвестиції у збереження нерухомості в кращому стані.

Виробники та розробники будівельних матеріалів пропонують різні варіанти утеплення будівель. Якість теплоізоляції залежить від теплопровідності теплоізоляційного матеріалу. Одними з найпоширеніших методів вважається скріплена теплоізоляція, суть якої полягає в прикріпленні до ізолюючої конструкції плит утеплювача. Найчастіше застосовується пінопласт (пінополістирол) і мінераловатні плити. При цьому потрібно сказати, що коефіцієнт теплопровідності у цих матеріалів приблизно однаковий, значні відмінності полягають у вазі, в ступені пожежобезпеки (вважається, що пінополістирол більше чутливий до впливу вогню, ніж мінераловатні плити), методах кріплення та звичайно ціною матеріалу.

Фахівці рекомендують проводити утеплення стін зовні будівлі, це пов'язано з таким поняттям як точка роси. При утепленні стіни з зовні не відбуватися її переміщення, таке утеплення малоефективне, може призвести до накопичення конденсату в стіні і як наслідок розмноження грибка і поступового руйнування конструкції.

При виборі пінополістиролу фахівці рекомендують брати щільність матеріалу як мінімум 25 кг/м3, та товщиною не менше 50 мм. Вважається, що такий пінополістирол замінює по теплоізоляції цегляну стіну в дві цеглини. Якщо ви вирішили застосовувати екструдований пінопласт, то при товщині в 50 мм. щільність його повинна бути 35 кг/м3 і більше. При виборі щільності та товщини утеплювача не варто дуже перестраховуватися, не забувайте, що шар утеплення повинен пропускати водяний пар для відводу вологи, яка накопичується в стіні.

«Пиріг утеплення» складається з декількох шарів, плит пінополістиролу, які кріпляться до стіни на спеціальному клейовому розчині і додатково фіксуються дюбелями з грибком, армуючої сітки і шару захисної штукатурки. Потім по захисному шару наносять оздоблювальний матеріал - фарба або декоративна штукатурка. За складністю виконання роботи по утепленню фасадів пінополістиролом не вимагають особливих навичок за виключення роботи на висоті.

При виборі армуючої сітки зверніть увагу на те, що вона повинна застосовуватись для зовнішніх робіт, а щільність - 140 г/см3 і більше. При кріпленні пінополістирольних плит рекомендується використовувати пластиковий дюбель, для того щоб уникнути «містків холоду» в «пирозі утеплення». Для приклеювання плит рекомендується використовувати клей з протигрибковими добавками.

До початку наклеювання теплоізоляційних плит потрібно підготувати поверхню стіни - очистити її від бруду, прибрати відколи, якщо можливе погане зчеплення матеріалу стіни з клеєм обробити поверхню ґрунтовкою, яка зміцнить її верхній шар і поліпшити зчеплення (адгезію) з клейовою сумішшю. При виконанні гідроізоляції потрібно враховувати, що плити наклеюються в розбіг, при цьому клей рекомендують наносити суцільним шаром, а не окремими «коржами». Армуючий (захисний) штукатурний шар щоб потім не тріскатися не повинен бути занадто тонким. Так само щоб уникнути тріщин та посилити захисний шар потрібно кріпити армуючу сітки на невеликий прошарок суміші для штукатурки.

Щілини між «теплоізоляційним пирогом» і укосами вікон і дверей потрібно заповнювати акриловим герметикам, для того щоб між ізоляцією і стіною не потрапляла волога.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.