Як розрахувати плитку для стін та підлоги

Як розрахувати плитку для стін та підлоги
Якщо Ви надумали робити ремонт і Вам необхідно розрахувати кількість плитки, раджу Вам підійти до цього питання дуже серйозно. Можна порадитись з спеціалістом, який буде класти плитку, але все ж з власного досвіду раджу перевірити його розрахунки, бо чужі гроші не такі дорогі, як свої.

Як розрахувати, скільки потрібно плитки для стін.

Для того щоб розрахувати кількість необхідної керамічної плитки для стін та і будь-якої іншої поверхні не потрібно винаходити велосипед, все вже придумано до нас, і розрахунок проводиться не так складно, як це здається на перший погляд. Для початку нам потрібно визначити площу на яку ми хочемо покласти плитку. Наприклад якщо наша стіна має висоту 3 м, а ширину 2,5, то ми 3*2,5=7,5 м2. І таким чином ви вираховуємо всі стіни, і потім додаємо. Потім із цієї площі віднімаємо плущу дверей чи вікон. Для прикладу візьмем, що в нас вийшла загальна площа 25 м2.

На другому етапі потрібно визначитись з плиткою, та визначити її площу. Приклад, якщо наша плитка матиме розмір 0,3 на 0,2 то її площа буде такою 0,3*0,2=0,06 м2.

Далі просто ділимо площу стін на площу однієї плитки 25/0,06=416,66 шт. Звісно в магазині ніхто не буде різати плитку тому заокруглюємо до 417 шт.

Але це ще не все потрібно врахувати підрізки та запас, який за звичай складє 10%, і в нас виходить близько 458 плиток.

Звісно, запас можна брати і менший, але я не рекомендую цього робити, тому, що можливо за кілька днів в магазині ви не зможете знайти таку ж плитку, її розкуплять, а їнша партія, навіть цієї ж фірми може відрізнятися відтінком. Краще хай у Вас залишиться з десяток плиток на всякий випадок ніж потім бігати і шукати дві плитки, навіть якщо якась плитка трісне в процесі експлуатації, Ви зможете її завжди замінити, бо у Вас буде запас.

Розрахунок необхідної кількості плитки на підлогу.

Розрахунок плитки для підлоги робиться таким же чином, як і для стін. Лише не забувайте уточнювати в магазині, яка плитка для стін, а яка для підлоги, тому, що у мого знайомого був випадок коли він ідеально розрахував кількість плитки, але замовив на підлогу плитку для стін.

Скільки потрібно купувати клею для плитки.

Вирахувати кількість клею для плитки набагато важче ніж саму плитку, а запас Вам звісно не потрібен. На кількість клею впливає ряд чинників, зокрема рівність стін чи підлоги, розмір плитки (чим більша площа плитки, тим більше клею потрібно наносити), товщина шару клею, і звісно сам майстр, який буде класти плитку.

На мішках з клеем зазвичай зазначається інформація скільки клею йде на 1 м2, але ці розрахунки беруться для ідеально рівних поверхоня, наприклад стін з гіпсокартону. Якщо у вас більш-менш рівні стіни, то можна взяти клей з розрахунку вказаному виробником клею, а потім по факту докупити потрібну кількість.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.