Як утеплити вікна

Як утеплити вікна
Якщо у Вас в будинку або в невеликій квартирі стоять пластикові вікна, то ні прохолодне повітря, ні зимовий холод не зможуть проникнути в кімнати Вашої оселі. Однак, придбати пластикові вікна можуть не всі, оскільки це задоволення не кожному по кишені. Є багато людей - прихильників натуральних природних матеріалів, які цілком можуть, але не всі хочуть встановлювати у себе пластикові вікна і тому їм треба рано чи пізно замислюватися як утеплити свої дерев'яні вікна на зиму.

Будь-які дерев'яні вікна з плином певного проміжку часу розсихаються і утворюють невеликі щілини, в які проходитиме холодне повітря. Не будемо мерзнути, тому почнемо утеплення вікон негайно.

Для початку уважно обстежуємо дерев'яну раму і віконну коробку на наявність в них щілин і тріщин. Кривизна рами легко визначається простою неозброєним оком, і якщо саме вона послужила причиною появи щілин - акуратно зміцнюємо всі кути рами спеціальними металевими куточками.

Ви виявили значну щілину між склом і рамою? Знімаємо скло з рами і наносимо на неї герметик з силікону для закріплення скла, яке потім грунтовно зміцнюємо за допомогою спеціальних штапиків. Якщо сама рама не надто щільно входить в саму віконну коробку, то всі внутрішні торцеві частини цієї рами необхідно ретельно зачистити і навіть спеціально знежирити, щоб потім наклеїти надійний утеплювач.

Залишаємо на деякий час у спокої раму і сходимо в магазин будівельних матеріалів для підбору надійного і дуже практичного утеплювача. Але, для початку давайте згадаємо основні методи утеплення простих дерев'яних вікон, що використовуються вже давно нашими батьками.

Прозорий скотч і навіть звичайний пластир ніяк не збереже ні тепло Вашого будинку, ні віконну фарбу, яку дуже легко віддере. Ніякої економії, чи не так?

Пригадаймо ще один старий метод як утеплити вікна - це замазка, що включає в себе суміш товченої крейди (одна частина) і алебастру (дві частини), яку необхідно ретельно розвести водою і уважно замазати всі виявлені щілини.

А згадайте досить відомий метод як утеплити вікна, коли у великі щілини заштовхували намочену папір, поролон або вату, а потім приклеювали зверху них тонкі смужки паперу або світлої тканини? Звичайно ж, такий папір у вигляді ущільнювача намертво присихает до віконної рами, а самі паперові смужки (та й та ж тканина) помітно псували фарбу на вікні і дуже погано відривалися.

Отже, почнемо утеплювати наші дерев'яні вікна спеціальним трубчастим утеплювачем. Матеріалом для його виробництва можуть служити гума, силікон, поліуретан, полівінілхлорид і поролон. Цей ущільнювач оснащений самоклеючою смужкою, яка дуже добре склеює ущільнювач з віконною рамою, створюючи високий рівень герметичності. Віконний трубчастий ущільнювач не заважає легко закривати і відкривати дерев'яне вікно. За відсутності цієї липкою смужки необхідно буде попросити у продавця м'який влаготривкий і еластичний герметик з силікону.

З вашими вікнами начебто вже все гаразд, а в кімнаті все ще низька температура? Значить необхідно вдатися до монтажу особливої тепловідбивною плівки всередину між склом вікон. Дана плівка без проблем пропускає денне світло, затримуючи інфрачервоні промені, тому в люті холоди у Вашому будинку буде завжди дуже тепло і затишно, а в літню спеку - вельми прохолодно. Або розглянемо другий варіант - запросити додому майстра для монтажу за опалювальною батареєю особливого екрана.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.