Чому скрипить ламінат

Чому скрипить ламінат
Ламінат є відмінною заміною паркетної дошки. Він відрізняється економічністю, безпекою і простотою у догляді та установці. Саме через це ламінат отримав широке поширення останнім часом.

Але після завершення укладання підлогового покриття у багатьох клієнтів виникають проблеми зі скрипом і тріском покриття. Це найбільш поширена проблема. При виявленні такої проблеми варто негайно вживати заходів щодо усунення неполадок. Виникнення проблеми може відбуватися безпосередньо після першого укладання, так і по закінченні декількох місяців. Проблема такого роду зовсім не псує зовнішнього вигляду покриття, але постійний скрип і тріск дратує навіть самих терплячих.


Перше, що необхідно зробити, це виявити причину скрипу. І як виявляється, їх може бути кілька. Найпоширеніша це перепади температурного режиму та вологості в приміщенні. Для усунення такого фактора вам не доведеться звертатися до кваліфікованого фахівця. Досить просто відкоригувати режим підвищення і пониження температури. Зробити його більш тривалим і плавним. І взагалі якщо різко підвищувати або знижувати температуру ламінату, то можливе пошкодження матеріалу підлоги.

Ще однією причиною виникнення несправностей є неправильна технологія укладання підлоги. Недостатня підготовка бетонного покриття, відмова від використання спеціальних порожків для ламінату або недостатні відступи від стін є результатом некваліфікованої укладання підлоги. Також варто звернути увагу на повне усунення пилу, який утворюється при подрібненні бетонної стяжки. Господарі, для якісної роботи повинні перевіряти наявність пилу самі. З цих побоювань слід, що набагато простіше і дешевше передбачити всі негативні фактори в процесі укладання підлогового покриття, чим пізніше намагатися самостійно усунути неполадки з підлогою. А все що потрібно для досягнення якісного укладання, це перевірка всіх етапів установки покриття. Чи всі норми і вимоги були дотримані найнятими будівельниками. Варто пам'ятати, що відступи повинні становити приблизно 8-10 міліметрів. І бажано якщо ви виявили результати неякісної роботи, то варто звернутися до професіоналів, ніж самостійно намагатися усунути проблему.

Правильно укладений ламінат забезпечить довгий термін служби підлоги у вашому будинку.

По-перше, необхідно максимально вирівняти підлогу, хороша укладання ламінату вимагає усунення нерівностей висотою 3-4 міліметри. Їх можна усувати за допомогою стяжки або підкладки під ламінат. Також не варто нехтувати термінами укладання, варто пам'ятати, що ламінат повинен перебувати в кімнаті близько двох днів, для звикання до температури і вологості кімнати. Варто придбати необхідні будівельні інструменти для виконання укладання ламінату. І пам'ятайте, що укладання ламінату повинно проходити перпендикулярно до вікна. Завдяки правильному куті падіння світла стики ламінату будуть менш помітні при вході в кімнату.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.