Як вибрати цеглу

Як вибрати цеглу
Мій дім - моя фортеця! І наскільки надійною буде ця фортеця, залежить в першу чергу від правильно обраних під час будівництва матеріалів.

Одним з найбільш затребуваних нині будівельних матеріалів, використовуваних при будівництві житлових і нежитлових приміщень, є цегла. Від того, наскільки правильно буде обраний цегла, залежить зовнішній вигляд будівлі і його міцність, а також наскільки всередині його буде тепло і комфортно.

Безсумнівно, зовнішній вигляд будинку, не залежно від того, будується будинок чи житловий або ж нежитловий (під магазин, офіс і т.п.) відіграє важливу естетичну роль. Для того щоб будівля виглядала привабливим, зовнішні стіни, як правило, викладають, так званою, лицьовою цеглою. Відрізняється фасадна цегла широким розмаїттям кольорів, форм і фактур. Вибираючи цегла для зовнішньої обробки, слід врахувати такі його властивості, як міцність, морозостійкість, стійкість кольору і ступінь водопоглинання. Для внутрішніх робіт використовується менш приваблива, але в тейже час і не така дорога забутовочна цегла. Естетична привабливість в цьому випадку не важлива зовсім, адже така цегла використовується для створення внутрішніх конструкцій, захованих за оздоблювальним цеглою або іншими матеріалами.

Сучасний вибір цегли досить різноманітний. На ринку будівельних матеріалів представлені силікатна цеглу, керамічна, клінкерна, шамотна і т.п.

Відносно недавно головним будівельним матеріалом, застосовуваним при будівництві практично всіх будівель, була силікатна цегла. Використання її практикують і понині. В даний час все частіше, правда, використовується така цегла для будівництва нежитлових будівель.

Через деякий час на ринку будівельних матеріалів з'явилася будівельна цегла, відома також під назвою рядова. Будівельна цегла, застосовуваний при будівництві несучих стін, склепінь, фундаментів, ділиться на одинарну, полуторну і подвійну. Та, в свою чергу діляться на повнотілу та пустотілу.

Для кладки внутрішніх перегородок, внутрішніх і зовнішніх стін в даний час також використовується ефективну цегла. Головною її відмінністю є порожнисті, значним чином зменшує теплопровідність стін. Зважаючи на наявність пустот ефективна цегла характеризується відносно малою вагою, що поєднується з високою міцністю.

Слід зазначити, що всі перераховані вище види цегли не рекомендується використовувати при кладці печів і камінів. Для створення тепла і затишку в домі доцільно купити якісний вогнетривку шамотну цеглу.

Ще один вид будівельних матеріалів - лицьова кераміка. До лицьової кераміки відноситься лицьова і клінкерна цегла. Міцність останнього значно вище, що дозволяє використовувати клінкерну цеглу при будівництві доріг, бордюрів і т.п. Лицьова цегла, як стає зрозуміло вже з назви, застосовується для зовнішніх робіт і характеризується високими естетичними властивостями.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.