Скільки сохне грунтовка, ротбанд, шпаклівка

Скільки сохне грунтовка, ротбанд, шпаклівка
Сьогодні багато людей беруться робити ремонт у своєму будинку самостійно. При цьому спеціальну підготовку мають небагато хто, а тому в процесі ремонту виникає маса питань. Так, в ході будь-якого ремонту доведеться зіткнутися з такими будівельними матеріалами як грунтовка, ротбанд і шпаклівка.

Всі ці матеріали застосовуються при обробці стін і підлоги. Працюючи з ними, дуже важливо знати особливості їх використання, зокрема час їх висихання. Розглянемо кожен з цих матеріалів.

Грунтовка є важливою частиною будь-яких оздоблювальних робіт. Вона являє собою рідку суміш з різних полімерних сполучних компонентів, призначену для полегшення склеювання матеріалу з поверхнею. Грунтовка покликана підготувати поверхню перед штукатуркою або шпаклівкою стін, обклеюванням шпалер або заливкою стяжки підлог. Цей матеріал здатний захистити метал від корозії, виявити текстуру дерева або приховати дефекти на бетоні, цеглі або гіпсі.

Час висихання грунтовки, як правило зазначено на упаковці, так само, як і приблизний витрата цього будматеріалу. Якщо ж виробник не вказав на упаковці час висихання, то професіонали радять дати грунтовці просохнути протягом 3-4 годин. Природно слід враховувати і такий показник як вологість і температура повітря в приміщенні. Наприклад, при температурі вище 25 градусів грунтовка сохне швидше, а, якщо вологість перевищує 65%, то час висихання грунтовки збільшується в 2-3 рази.

Ротбанд являє собою один з видів грунтовки, вироблених фірмою КНАУФ. Він призначений для підготовки перед шпаклівкою таких поверхонь, як газо і пінобетон, керамічна та силікатна поверхню, а також цегла та ін. Перед нанесенням Ротбанда зазвичай використовують просту грунтовку з метою очистити і знепилити поверхню. Важливо під час висихання Ротбанда стежити за тим, щоб у приміщенні дотримувалася температура від 5 до 25 градусів, а на оброблену поверхню не потрапляв будівельний пил.

На час висихання Ротбанда впливає і товщина нанесеного шару, і температура в приміщенні. У всякому разі, якщо йдеться про заливання підлог, то приступати до подальших робіт рекомендують не раніше, ніж через 6 годин після грунтування. В інших випадках час висихання Ротбанда може тривати до 7 діб.

Найчастіше наступним кроком у процесі внутрішньої обробки стає шпаклівка стін. Цей будівельний матеріал продається в сухому вигляді, а розводити її треба точно відповідно з інструкцією на упаковці.

Шпаклівка допомагає зрівняти всі нерівності і тріщини на стінах, зробити поверхню рівною. Зберігати шпаклівку в розведеному вигляді довго не можна. На вибір конкретного виду шпаклівки впливає тип поверхні, яку належить обробляти. Так, акрилову шпаклівку використовують і для фасадних, і для внутрішніх робіт, а силіконові суміші призначені для приміщень з високою вологістю.

Час висихання шпаклівки також залежить від товщини нанесеного шару. Твердне шпаклівка швидко, але потім має пройти час, щоб випарувався надлишок вологи. Залежно від температури і вологості дуже товстий шар шпаклівки може сохнути від декількох днів до двох тижнів.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.