Рідкі шпалери

Рідкі шпалери
Один ремонт дорівнює п'яти пожеж і трьом переїздів, особливо якщо Ви робите його своїми силами: вибрати і купити матеріали, щодня наносити їх і цілий місяць, а то і рік терпіти шум і пил, які неминучі при ремонті. Такі стреси можуть зруйнувати саму дружню пару.

Але якщо Ви все-таки задалися метою перетворити Вашу квартиру або будинок, а головний камінь спотикання для Вас - покриття стін, то спробуйте скористатися рідкими шпалерами, які наносяться без шуму і пилу. На відміну від звичайних вони не вимагають рівних стін і підбору малюнка, так як не мають швів, забезпечують тепло-та звукоізоляцію, пожежобезпечні, а в разі біди не виділяють токсичних газів.

Сама назва «рідкі шпалери» не зовсім точна. З наукової точки зору правильніше їх називати «шовкова декоративна штукатурка», тому що їх основною складовою є шовк, а наносяться ці шпалери як штукатурка.

Для нанесення рідких шпалер необхідно мати певний навик, так що краще не намагайтеся це зробити самостійно. Правильніше буде найняти професіонала, який не зіпсує ваш матеріал. Спеціаліст нанесе рідкі шпалери шаром мінімальної товщини, що дозволить вам заощадити на кількості витрачених рідких шпалер (порівняно з роботою, виконаною своїми руками).

Існує багато видів рідких шпалер. Відрізняються вони не тільки за кольором, але і за фактурою, яка залежить від змісту шовку і добавок (сухих водоростей, крихт деревної кори і слюди). Зазвичай на упаковці вказано скільки (10, 30 або 50 відсотків) шовкових волокон міститься в складі, але це можна визначити на дотик. До того ж, чим більше шовку в рідких шпалерах, тим він дорожчий.

Є шовк моноліт. Це - практично один шовк. Такі шпалери зовні виглядають більш м'якими, більш бархатистими, більш фактурними. Багато жінок люблять гладити і доторкатися до них, порівнюючи дотику до цих шпалер з погладжуванням кішки.

Однієї упаковки масою 1 кілограм зазвичай вистачає для покриття чотирьох квадратних метрів поверхні. Але якщо у Вас стіна недостатньо рівна, приготуйтеся до того, що Вам буде потрібно більше матеріалу.

Технологія проста: суху суміш розводять строго певною кількістю води, ретельно перемішують, а через 12 годин наносять на стіни великим шпателем. Так що навіть, якщо Ви непрофесійний майстер - освоїти цю нехитру науку легко і швидко. Навики приходить вже через півгодини роботи.

Залежно від структури волокон, одні сорти суміші лягають на стіну тонким шаром (2 - 3 міліметри), інші - більш товстим (5 - 6 міліметрів). Час висихання шпалер може досягати двох діб. Тут все залежить від вологості приміщення.

У ванних кімнатах, кухнях наносити ці шпалери на стіни можна, але не бажано. У цьому випадку виробники сухих шпалер радять покрити їх безбарвним лаком, щоб шпалери не бруднилися і їх можна було мити.

Пам'ятайте, що Вам доведеться зберігати вірність цим шпалерам. Так як існує думка, що якщо Ви використовували ці матеріали в оздоблення квартири, а тепер хочете змінити стиль або оновити колір, то доведеться знову робити досить грунтовний ремонт, оскільки після зняття рідких шпалер, стіни доведеться заново рівняти і шпаклювати.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.