Чи можна клеїти шпалери на шпалери

Чи можна клеїти шпалери на шпалери
Поклейка шпалер - справа клопітка і досить витратна. Попередньо потрібно закупити грунтовку для стін, шпателі і спеціальний засіб проти цвілі і грибка. У результаті такий набір потягне на кругленьку суму. Для бюджетного ремонту подібна сума є просто катастрофічною. Що ж робити?

І тут деякі задаються питанням: чи можна клеїти шпалери на шпалери? Адже це значно вкоротить процес ремонту і збереже частину грошей. Спробуємо розібратися, як клеїти шпалери на шпалери і якими наслідками це може обернутися.

Переваги такого рішення видно неозброєним оком: не потрібно виконувати підготовчі роботи; з кімнати необов'язково виносити всі меблі, адже не буде пилу від зривання старих шпалер; економія на засобах і інструментах; стіни не потрібно вирівнювати. Однак цей невеликий список достоїнств блякне перед величезним переліком недоліків.

Для початку згадайте про головні якості сучасного клею для шпалер - водорозчинність. Коли клей потрапить на старі шпалери, то вони моментально вберуть його вологу і почнуть відшаровуватися. А якщо ви спробуєте «приліпити» до них нове полотно, то воно разом зі старим покриттям просто сповзе вниз. Можна ризикнути і використовувати більш легкі тонкі паперові шпалери, але де гарантія, що вони не відшаруються і не візьмуться бульбашками, а місця старих стиків не проступлять під папером?

Таким чином, краще пожертвувати одним днем на повне очищення стін і бути спокійним за виконаний ремонт. До того ж, зняття багатьох видів шпалер проходить швидко і навіть весело. Варто тільки потягнути за верхній край паперу і потягнути його вниз, як все полотно опиниться в ваших руках! Якщо ж шпалери відриваються вкрай неохоче, то просто намочіть їх гарячою водою і залиште на кілька хвилин. Рідина розм'якшить папір і вони легше відокремиться від стіни. Для великих площ краще використовувати праску або парогенератор з вертикальним відпарюванням. На очищену стіну можна сміливо клеїти нові шпалери, не боячись, що вони відстануть або взагалі відваляться.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.