Як зробити розчин для стяжки підлоги

Як зробити розчин для стяжки підлоги
Традиційним способом вирівнювання підлоги справедливо визнається стяжка з піску та цементу. Такий варіант підходить для будь-яких будівель і будов, його можна застосовувати в будь-яких приміщеннях. Головне - якісно провести роботу і правильно зробити розчин для стяжки. Від цих двох факторів буде залежати якість майбутньої підлоги. Так як зробити розчин для стяжки підлоги?

Інгредієнти для розчину стяжки

Приготування розчину, в тому числі і для стяжки підлоги, сьогодні має дуже конкретну схему, яку краще не порушувати. Порушення технології обов'язково призведе до того, що якість розчину сильно впаде.

Отже, найголовніше для приготування розчину для стяжки підлоги, це співвідношення інгредієнтів. На одну частину якісного портландцементу беруть три частини чистого і просіяного піску. Воду беруть з розрахунку 15 літрів приблизно на 50 кілограм цементу.

Деякі недосвідчені майстри можуть порахувати, що збільшення частки цементу в розчині для стяжки може зробити цей розчин більш міцним. Але, на ділі розчин вийде тендітним, стане з часом кришитися. Якщо додати більше піску, то розчин буде тріскатися і також стане більш слабким.

Зробити розчин для стяжки підлоги легко. В широке корито потрібно спочатку насипати пісок, а потім цемент. Цемент і пісок ретельно перемішують до однорідності без води. Коли суміш буде готова, в неї підливають воду невеликими порціями при постійному розмішуванні.

Як зробити розчин для стяжки підлоги більш міцним

Звичайно, можна зробити розчин для стяжки підлоги ще більш міцним. Для цього виробники пропонують використовувати так зване фіброволокно. Це досить міцні штучні волокна, які додають в розчин на самому останньому етапі приготування.

"Сітка", яка утворюється при цьому з фіброволокна, виступатиме в ролі арматури і дозволить забезпечити основи підлоги максимально можливу міцність. Зокрема можна не переживати на рахунок можливих тріщин, які можуть виникнути в майбутньому. Цього не станеться. Також можна звернути увагу на пластифікатори, які часто додають в розчин для стяжки підлоги, щоб з ним було легше і зручніше працювати. Розчин краще розтікається, краще розрівнюється, і його можна використовувати довше в роботі.

Источник: Корисні Поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.