Як утеплити бетонну підлогу

Як утеплити бетонну підлогу
Бетонна підлога служить надійною підставою, оскільки бетон, це один з найбільш міцних і надійних матеріалів, відомих в будівництві. Однак недолік у такого підлоги теж є.

Без якісного утеплення, бетонна підлога буде холодною, тому її обов'язково потрібно утеплювати за допомогою тих чи інших матеріалів, що утеплюють. Особливо це стосується перших поверхів багатоквартирних будинків.

Як утеплити бетонну підлогу ДСП

Один із простих способів впоратися із завданням утеплення бетонної підлоги, полягає у використанні товстих плит ДСП. В цьому випадку підлогу не потрібно заливати стяжкою поверх утеплювального матеріалу.

Плити з стружкового матеріалу відрізняються такими властивостями як рівність, хороша зчіплюваність і сумісність з більшістю відомих будівельних матеріалів, а також низькою теплопровідністю. При цьому плити ДСП не дуже дорого коштують, а працювати з ними легко.

Плити ДСП укладають «у розбіг», щоб виключити хрестоподібні шви. Кріплять їх на клей або будь-який відповідний до випадку розчин. Від стін потрібно відступити, щоб залишався невеликий зазор, який потім закривають плінтусом.

Таке утеплення бетонної підлоги буде комфортним, недорогим і дуже простим, порівняно з багатьма іншими варіантами.

Як утеплити бетонну підлогу мінеральною ватою

Мінеральна вата залишається дуже популярним утеплює. За допомогою мінеральної вати утеплюють стіни, стелю і, звичайно ж, підлогу. Але просто так мінеральну вату укласти на підлогу не вийде. Доведеться споруджувати систему з дерев'яних лаг.

Підлога=у очищають, потім за допомогою рівня виставляють дерев'яні лаги (бруски), які слід надійно закріпити потужними кріпильними елементами. Іноді під лаги вибивають траншеї безпосередньо в бетонній підлозі, але це не завжди необхідно робити. Головне домогтися надійності.

Після того як лаги будуть виставлені, проміжки між ними заповнюють мінеральною ватою. Лаги і утеплювач закривають товстою фанерою, дошкою або тими ж плитами ДСП.

Як утеплити бетонну підлогу пробкою

У продажу можна зустріти пробкові підлоги. Вони можуть мати різну структуру і систему з'єднань. Це може бути плитка, яку треба приклеювати на основу, або дошка із замковими з'єднаннями по типу ламінату і навіть великі листи пробки, що нагадують чимось фанеру. За зовнішнім виглядом це може бути як дійсно оригінальні вироби, так і вироби схожі на паркет або традиційну дошку. Продаються листи, спеціально призначені для утеплення підлог і різні підкладки.

Загалом, асортимент пробкових підлог і покриттів досить широкий. Потрібно розуміти, що чим товще коркове покриття, тим краще вдасться утеплити бетонну підлогу з його допомогою.

Як утеплити бетонну підлогу ізолоном

Ізолон - це новий матеріал, що утеплює, який в порівнянні з іншими утеплювачами відрізняється невеликою товщиною. Застосовують його найчастіше як підкладку під те чи інше підлогове покриття. Утеплити бетонну підлогу за допомогою ізолона просто. Продається він в рулонах. Ізолон розстеляють, склеюють міцним широким скотчем, а потім закривають покриттям підлоги, таким як ламінат, паркет або лінолеум.

Використовувати ізолон вигідно в тих випадках, коли з якихось причин не можна підняти підлогу навіть на кілька зайвих сантиметрів.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.