Як зашпаклювати щілини в стіні

Як зашпаклювати щілини в стіні
З плином часу, стіни починають руйнуватися. Процес цей неминучий, питання лише в тому, який запас міцності має та чи інша будівля. Починається це з появою щілин, які мають властивість ставати більше і більше. Якщо ситуацію не зупинити вчасно, це може привести до серйозних наслідків, аж до трагедії.

Якщо тріщина в стіні утворилася наскрізна, доведеться серйозно попрацювати, щоб її повністю зашпаклювати. Вірніше, в цьому випадку можна говорити не стільки про шпаклювання, скільки про капітальний ремонт стіни, з використанням арматури і якісного розчину.

Отже, для того щоб зашпаклювати щілини в стіні якісно, потрібно підготувати металеву монтажну стрічку, яка буде використана як арматура або свого роду каркас. Буде потрібно також цементний розчин. Саме цементним розчином слід заробляти тріщини. Не слід застосовувати гіпсові розчини або штукатурку.

Потрібно приготувати розчин із співвідношення один до трьох. Тобто на три частини чистого піску, беруть одну частину цементу. Саме такий розчин є найкращим для такого роду роботи.

Треба взяти монтажну стрічку і забити її в порожнину тріщини Для того щоб перестрахуватися, можна доповнити цю імпровізовану конструкцію арматурою. Можна брати металеві прути або використані електроди. Каркас можна закріпити всередині щілини за допомогою дюбелів. Коли ця частина роботи буде завершена, щілину закривають із зворотного боку чим-небудь плоским. Необхідно це для того, щоб при шпаклюванні тріщини цементний розчин не зміг вивалюватися із зворотного боку. З того боку, де щілина залишається відкритою, її заповнюють якісним цементним розчином.


Далі із зворотного боку латочку прибирають, а щілину вирівнюють тим же цементним розчином. Загалом, на цьому етапі вже можна сказати, що робота здебільшого виконана. Тепер можна шпаклювати тріщину гіпсовим розчином або штукатуркою більш традиційного виду.

Якщо щілина в стіни не наскрізна, зашпаклювати її буде набагато простіше. По-перше, щілину слід розшити аж до цегли або іншого конструкційного матеріалу, з якого була зведена дана стіна. По-друге, щілину в стіні потрібно добре укріпити за допомогою спеціальних зміцнювальних просочень. По-третє, якщо тріщина в стіні вийшла досить велика, в неї можна вбити цвяхи, які служитимуть арматурою.

Якщо цього здасться недостатнім, цвяхи можна "перев'язати" металевим дротом. Тепер щілину можна зашпаклювати. Її заповнюють штукатурним розчином. При цьому розчин краще купити вже в готовому вигляді (суху суміш), щоб не доводилося окремо купувати і доставляти пісок і цемент, що досить незручно. К

оли щілину буде заповнена, поверх неї приклеюють малярну сітку або марлю, а потім ще раз добре шпаклюють. Після висихання, зашпакльовану належним чином щілину, шліфують дрібним наждачним папером.

Источник: Корисні Поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.