Демонтаж старої плитки в квартирі

Демонтаж старої плитки в квартирі
Вирішили оновити ванну або туалет постає питання. Як демонтувати стару плитку. Процес демонтажу старої плитки не такий складний, якщо робити акуратно і не поспішаючи. В процесі демонтажу старої плитки нам знадобиться:- перфоратора;- плоске зубило;- зубило з молотком;- шпателя;- поліетиленова плівка;- непотрібне ковдру; - захисні окуляри; - робочі рукавички; - респіратор; - дриль зі свердлами.

Наявність всіх інструментів вплине на швидкість роботи по демонтажу. Процес демонтажу старої плитки починається з підготовки ванної кімнати або туалету. На підлогу укладаємо поліетиленову плівку, щоб зручніше прибирати сміття, після роботи з демонтажу. Накриваємо раковину і унітаз старою ковдрою, щоб вчасно демонтажу не пошкодити їх старою плиткою. Після закінчення робіт по демонтажу вам потрібно буде тільки скласти великі осколки старої плитки в будівельні мішки, а більш дрібні осколки, загорнути в плівку, яка була на підлозі і викинути сміття.

Під час демонтажу старої плитки надіньте захисні окуляри і робочі рукавички. А також треба убезпечити легені за допомогою респіратора. Якщо респіратора немає, можна взяти ватно-марлеву пов'язку. Процесу демонтажу старої плитки починаються з верхнього ряду старої плитки і переходимо на другий ряд старої плитки. Завжди треба починати зверху для того щоб плитка не падала вщент під час демонтажу.

Демонтаж старої плитки відбувається з допомогою молотка і долото. Знімають плитку по черзі, обережно подцепляя з країв. Коли стара плитка не піддається, її можна розбити за допомогою молотка від удару плитка розколеться і її можна буде видалити. Після демонтажу потрібно очисти залишився розчин за допомогою зубила і молотка.

Але можна застосувати замість молотка з зубилом перфоратор, який дозволить вам прискорити процес демонтажу старої плитки і не дасть пошкодження стіни. Якщо є необхідність, видалити одну плитку не зачіпаючи плитки поруч. Спочатку, шпателем прибирають затірку навколо плитки. Свердлимо дрилем десять отворів, щоб легко розбити її. Додатково ще можна прорізати склорізом по діагоналях плитки це дозволить її розколоти і витягти. Спосіб видалити стару плитку, якщо немає перфоратора під рукою, нам знадобиться шпатель.

З допомогою шпателя розбиваємо верхню плитку. Після чого перешкодимо шпатель в щілину, що утворилася, постукуючи по ручці, зверху забиваємо під плитку. Потім натискаючи на шпатель, знімаємо стару плитку від стіни. Щоб легко прибирати плитку, що залишилася, необхідно заганяти шпатель з краю і видаляти її послідовно ряд за рядом. Можливо, плитка буде, відламується шматками не цілком.

Ось і весь процес демонтажу плитки. А перевірити рівна стіна можна за допомогою рівня. Рівень прикладається до стіни, і дивимося, що показує (відхилення є або немає).

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.