Як вибрати шпалери за кольором і малюнку

Як вибрати шпалери за кольором і малюнку
Для того щоб обрати колір шпалер потрібно враховувати кілька факторів:-Розміри кімнати. Для маленьких кімнат підходять більш світлих тонів т. к. розширюють простір. А для кімнат великих розмірів підходять темні тони, але не забороняється застосовувати світлі тони.-Освітленість кімнат. Якщо кімната спрямована на північ або на іншу не сонячну сторону рекомендується вибирати теплі тони. А на південні сторони можна вибирати холодні тони (синіх, зелених і блакитних).-Функциальное призначення кімнат. Для дитячих кімнат підходять шпалери теплих тонів. А для спальні підійдуть спокійні кольори. Для кухні підійдуть нейтральні тони. Для кабінету можна червоного кольору, а краще голубово або синього кольору.

А для вітальні підходять будь-які кольори.-Основні правила вибору кольору. Червона забарвлення шпалер і його кольору діє дратівливо. . Зелена забарвлення і його кольору розслабляють. Для темних кімнат необхідні шпалери теплих тонів (бежеві, світло-сині, світло-золотисті тощо). Перед тим, як підібрати шпалери придивилася забарвлення, купуйте один рулон, або попросіть з собою маленький відрізок шпалер. Будинки подивіться, як шпалери стануть виглядати в даній кімнаті в різний час доби ( при різному освітленні).

Крім того, перед тим, як підібрати шпалери ознайомтеся з таблицею сумісності кольорів.Таблиця сумісності кольорів Основні кольори Гармонують з ними кольору Негармонірующіе з ними кольори Червоний, Зелений, синій, ультрамарин, золотисто-жовтий, сірий, колір резеди фіолетовий, цегляний, помаранчевий, сірий, рожевий, коричневий, каштановий. Рожевий Бордо, коричневий, сірий. Синій, оливковий, червоний, коричневий, ультрамарин, бузковий. Оранжевий Ультрамарин, зелений, фіолетовий, ліловий, білий, коричневий.

Пурпурний, червоний. Коричневий, Оливковий, мирт, золотистий беж, сірий. Бордо, бузковий, рожевий. Золотистий Ультрамарин, зелений, фіолетовий, коричневий, блакитний. Рожевий, бузковий. Жовтий Зелений, коричневий, Блакитний, рожевий. Зелений Фіолетовий, пурпуровий. Синій, помаранчевий. Блакитний Червоний, цегляний, киноварный, ультрамарин, помаранчевий, світло-фіолетовий. Бордо, бузковий. Синій Оливковий, червоний, золотистий, бордо. Зелений, рожевий, коричневий. Фіолетовий, Золотистий, жовтий, оранжевий. Червоний, цегляний.

Сірий Чорний, ультрамарин, рожевий, жовтий, блакитний, бузковий. Коричневий, бежевий. Як вибрати шпалери з правильним малюнком Перед тим як обрати колір шпалер необхідно визначитися з малюнком. Для звичайних кімнат можна вибрати з вертикальними смугами вони візуально збільшать висоту стель. А якщо кімнати з високими стелями можна вибрати горизонтальні смуги(знизять висоту). Якщо кімната невелика, а високі стелі рекомендується розділити по висоті на дві-три частини з вертикальними і горизонтальними смугами, але внизу треба вибрати темних кольорів, а вгорі світлішими. Чим більше малюнок, тим менше повинні бути контрастність кольору.

Крім того, не забувайте золоте правило вибору шпалер, малюнок на них не може бути дуже ясним і нав'язливим. У разі якщо підібрали шпалери з маленьким малюнком, то можливо допустити, щоб він був досить контрастним до кольору шпалер. Хоча, чим більше малюнок шпалер, тим менше повинні бути контрастним його забарвлення Ясний і великий малюнок на підібраних шпалерах не стільки закриє собою весь інтер'єр будинку і досить швидко набридне. У разі якщо розраховує підібрати меблі для дому з виразним і ефектним малюнком, то шпалери потрібно буде постаратися підібрати з малопомітний і маловиразним малюнком.

У разі якщо прийняли рішення, що вам потрібно підібрати шпалери, які закриють собою і відсунутий на 2-ий план не дуже красиву меблі та екстер'єр будинку, то варто вибрати шпалери з яскравим і ефектним малюнком. Крім того варто знати, що шпалери з великим візерунком візуально зменшують приміщення, а шпалери з невеликим малюнком збільшують. Для великих кімнат, рекомендовано підібрати шпалери з невеликим сітчастим малюнком або шпалери з ромбами. Картатий малюнок шпалер дозволяє зробити стелю найбільш потужним, також кімната візуально менше. Ромби дозволяють візуально розширити кімнату.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.