Кожен будинок прикрасить в інтер'єрі кахель + Відео

Кожен будинок прикрасить в інтер'єрі кахель + Відео
Чи не кожен будинок у Берліні прикрашає кахель у стилі "Ар-нуво", який звели наприкінці XIX століття. Можливо, саме тому квартири у старих будинках неабияк популярні.
Колекціонери платять близько 60 євро лише за одну плитку із такого будинку. А це неабияк приваблює злодіїв. Тож за заміною зниклої плитки мешканці звертаються частенько. Ось тут і стають в пригоді Томас Чімік та його компанія Golem Ceramics.

“Складно зберегти автентичність цієї плитки. Важливо створити не щось подібне на "Ар-нуво", а скопіювати оригінал якомога точніше. Тут не вдасться просто копіювати. Спершу доведеться збільшити оригінальний дизайн, а потім вже творити, із розумом”, - каже дизайнер Томас Чімік.

Усю роботу майстри виконують вручну. Як тільки оригінальний дизайн відтворено, починає працювати прес. Щоб нанести один малюнок, потрібно майже 9 тонн тиску на один сантиметр квадратний площі. Опісля плитку розмальовують та лакують. Досвідчені майстри можуть виготовити до 60 екземплярів за день.

Наприкінці XIX-на початку XX століття місцеві митці втілили в життя більш ніж тисячу різноманітних проектів. Сотні тисяч дизайнерських рішень прикрашали ці стіни впродовж останніх десятиліть. Проте, в Golem Ceramics не бояться складних завдань. Майстри певні - їм до снаги відтворити будь-який дизайн.

“Ви можете помітити, що це нова плитка. А це оригінал. Тут незначні відмінності в кольорі, проте цього майже непомітно. Що кидається в очі, так це те, що в цього екземпляра оновлений дизайн”, - зауважив майстер Себастіан Хіллер.
Роботи Golem Ceramics також прикрашають церкву в Еберсвальде, лазню в Гамбурзі, венеційську катедру та багато інших визначних місць на планеті.

Проте, найпрестижніший проект, над яким працювали дизайнери - відновлення масивного лабіринту Хакських дворів, що у Берліні. Сьогодні тут знаходиться пасаж із численними бутіками та ресторанами. Ну і штаб-квартира компанії.
Саме слово Golem походить з єврейської міфології. Так називали людину із неживої матерії, яку оживили з допомогою древніх ритуалів. За аналогією з Адамом, якого Бог створив із глини.


Источник: http://24tv.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.