Рідкі цвяхи, види і застосування.

Рідкі цвяхи, види і застосування.
Клей рідкі цвяхи буде незамінний при з'єднанні двох або декількох поверхонь.

Володіючи високою термостійкістю і вологостійкістю, вони мають властивість швидко схоплюватися.

Рідкі цвяхи поділяють на два види - на водній основі і на основі органічного розчинника.

Рідкі цвяхи на воді абсолютно нешкідливі і екологічно чисті.

Такі цвяхи не рекомендується застосовувати при перепадах температур, тому що відбувається повне руйнування клейової основи. У порівнянні з рідкими цвяхами на органічній основі, міцність у таких цвяхів нижче і йде більше часу на схоплювання. Для скорочення часу схоплювання, місце з'єднання нагрівають.

Широке застосування рідкі цвяхи на воді знайшов для склеювання пористих матеріалів. Такий клей не терпимо до вологи, тому його застосовують в сухих приміщеннях, наприклад при наклейці стельових пластикових плиток.

Склеювання рідкими цвяхами на водній основі буде малоефективно для скріплення частин конструкції складається з металу.

Рідкі цвяхи, засновані на розчиннику, не бояться вологи і низьких температур, придатні для склеювання будь-яких матеріалів.

Склеєні деталі, виконані таким клеєм, виходять з високою міцністю. Істотним недоліком є ​​різкий неприємний запах. При роботі з ним потрібно дотримуватися необхідну техніку безпеки - працювати тільки в рукавичках, щоб уникнути попадання клею на шкіру рук і в добре вентильованому приміщенні.

Як користуватися рідкими цвяхами. Спосіб застосування.

Клей наноситься не великими смужками або точками на склеювані поверхні. Після нанесення складу, наклеюємо частину деталі притискають до основи, при цьому злегка повертаючи для кращого розподілу клею по поверхні, а при необхідності утримують її, поки не схопиться. Залежно від виду матеріалу час притиску може досягати тридцяти хвилин. Час остаточного затвердіння - від десяти до двадцяти чотирьох годин.

Для досягнення більшої міцності і надійності необхідно виконати найпростіше правило - склеювані поверхні повинні бути обов'язково знежиреної, чистою і сухою.

Але його головна і основна перевага в тому, що при використанні такого клею, не потрібно додатково обробляти склеювані поверхні, він чудово з'єднає навіть нещільно підігнані поверхні деталей. При цьому склеєна конструкція може витримати більше навантаження, яка сягає вісімдесяти кілограмів на один квадратний сантиметр.

Простота в застосуванні і зручність склеювання деталей в будь-якому положенні і будь-якому місці зробили цей клей незвично популярним.

Діапазон застосування клею дуже великий. Його використовують для склеювання скла, дерева, дверних рам, пластикових панелей, алюмінію, у ванній кімнаті плитки з кераміки.

Не рекомендується для використання склеювання акваріумів, сирої і вологої деревини.

Рідкі цвяхи не іржавіють, не зіпсують склеювані поверхні, не потрібно просвердлювати отвори для пробок і дюбелів. За кілька хвилин у кімнаті можна повісити години або картину на стіну, не докладаючи до цього великих зусиль. Висока міцність і надійність з'єднання вам забезпечена.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.