Які книги читати дітям на канікулах?

Які книги читати дітям на канікулах?
Читати влітку не рідною мовою, а однією з іноземних, щоб паралельно вивчати нові слова або підтримувати рівень володіння мовою.
Для таких читачів українсько-англійська білінгва “Гойдалка під кленом / The Swing under the Maple Tree” письменниці Галини Ткачук та художниці Оксани Були – ідеальне читання.

- Катерина Міхаліцина. Хто росте в парку?
Ця книжка ідеальна для того, щоб узяти її з собою в парк чи в ліс і за читанням неспішно вивчати різні види дерев. Книжка для дошкільнят і молодших школярів.

- Іван Андрусяк. Стефа і Чакалка
На продовження дотепної історії про Стефу і Чакалку чекали тисячі дітлахів. Й ось Іван Андрусяк видав повне зібрання пригод Стефи в одному томі. Повість написано доброю живою мовою для учнів молодшої та середньої школи.

- Сашко Дерманський. Трилогія про Чудове Чудовисько
Головні персонажі повістей – дівчинка Соня, її рожевий у фіолетові цяточки друг Чу (властиво, Чудове Чудовисько) і компанія, яка то тут, то там допомагає друзям урятуватися від чергової халепи.
Трилогію написано з доброю долею гумору, проте їй не бракує й гостроти, конфлікту і переживань за долі головних героїв.

- Лора Інголз-Вайлдер. Будиночок у прерії
“Будиночок у прерії” Лори Інголз-Вайлдер – автобіографічна повість про життя тих, хто наважився переселитися з обжитих земель глибше на Дикий Захід. Написана від імені дитини, якій далеко не все зрозуміло й, що образливо, якій далеко не все пояснюють.

- Марк Лівін. Бабине літо
Читацьку аудиторію цієї повісті визначити непросто.
З одного боку, “Бабине літо” – книжка про 10-річного хлопця, написана від його імені, просякнута його переживаннями, думками й усім, чим живе дитина, чиї батьки розлучаються. З другого – текст місцями нагадує авторські спогади і, крім того, в сучасних дитячих книжках дуже рідко трапляються перед- і післямови (для Лівіна їх написали Катерина Бабкіна йЛюбко Дереш).

-Елеанор Портер. Поліанна

Уже понад століття 11-річна Поліанна вчить читачів найголовнішому – бути щасливими. Сюжет може видатися банальним і вже тисячі разів читаним у романах Діккенса: маленька сирота після смерті батька оселяється в суворої тітки, яка з кожною новою сторінкою стає все менш строгою і в результаті й зовсім лагідною.
Дивовижно, як геть не нова й місцями жахливо сентиментальна історія може мати такий життєдайний ефект.

- Люсі-Мод Монтгомері. Сага про Енн із Зелених Дахів

У прозі Люсі-Мод Монтгомері не бракує нічого: ані гумору, ані яскравих персонажів (у тому числі й майстерно виписаних другорядних), ані фраз, які хочеться цитувати, ані переживань і болю.
Ідеальні книжки для тих, хто обожнює читати родинні саги, спостерігати за життям улюблених персонажів і надовго занурюватися в реальність, яку витворює добра література.

- Ред’ярд Кіплінг. Нові пригоди Сталкі та його команди
“Нові пригоди Сталкі та його команди” завершують цикл шкільних оповідань Кіплінга. Український двотомник – одне з найповніших видань історій про Сталкі у світі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.