Дерев'яні шпалери: інновація, індивідуальність, екологія.

Дерев'яні шпалери в інтер'єрі створюють природну атмосферу, дарують надзвичайну і разом з тим натуральну красу. Уявіть собі, що повертаючись з роботи у місті, наповненому шумом і метушнею, вихлопними газами і димом виробничих підприємств, масивними залізобетонними спорудами, Ви потрапляєте додому, де панує мир і спокій, краса, яку дарує природа. Саме за цю привабливість і екологічну чистоту цінується оздоблення стін дерев'яними шпалерами.

Дерев'яні шпалери: інновація, індивідуальність, екологія.

Види і особливості дерев'яних шпалер

До дерев'яних шпалер належать кілька видів матеріалів:

•панелі з натурального дерева
•шпоновані шпалери
•шпалери коркові

Щоб правильно підібрати і купити дерев'яні шпалери, потрібно розібратися в особливостях цих трьох видів.

Дерев'яні шпалери: інновація, індивідуальність, екологія.

Панелі з натурального дерева – це тонкі, до 2 см, дерев'яні дощечки, які ідеально підігнані одна до одної і скріплюються між собою спеціальним замком. Клей під час оформлення стін дерев'яними шпалерами з натурального матеріалу не використовується. Дерев'яні шпалери для стін виготовляють із різних порід деревини, від елітних карельських беріз до звичної сосни і горіха.

Існує велика кількість фактур і забарвлень дерев'яних панелей. На одній стіні можна використовувати однакові планки або скомбінувати елементи з різних порід дерева і створити особливий, унікальний малюнок. Натуральні дерев'яні шпалери в інтер'єрі створюють тепло, затишок, звукоізоляцію, чистоту повітря, позитивну енергетику.

Шпоновані шпалери – це рулонний матеріал, основу якого становить щільний папір, а зовнішній шар – тонка натуральна деревина (шпон). Такі дерев'яні шпалери для стін за своєю красою та різноманіттям не поступаються панелям із натурального дерева й економлять природні ресурси. Купити дерев'яні шпалери зі шпону можна в будівельному магазині в рулонах завдовжки 2,75м або 5,5м, а іноді і 10 метрів.

Дерев'яні шпалери: інновація, індивідуальність, екологія.

До дерев'яних шпалер також відносять шпалери з коркового дуба. Така обробка створюється шляхом подрібнення, а потім пресування коркового матеріалу. Коркові шпалери можуть бути покриті шпоном.

Переваги шпалер із дерева

Дерев'яні шпалери в інтер'єрі – це особливий вид шпалер, які здатні подарувати масу позитивних емоцій і приємних вражень. Переваги обробки дерев'яними шпалерами перед іншими матеріалами:

1.Природна вишукана краса.
2.Безпека для здоров'я.
3.Різноманітність використовуваних матеріалів, колірних рішень, малюнка. Є варіанти з інкрустацією, розписом і різьбленням. Такі дерев'яні шпалери для стін створюють розкіш і неповторний шарм в інтер'єрі.
4.Добре пропускають повітря, а, отже, створюють хороший мікроклімат у приміщенні.
5.Дерев'яні шпалери зі шпону легкі, ними можна обклеїти навіть гіпсокартонні декоративні конструкції.
6.Щільність матеріалу дозволяє приховати дрібні дефекти стін.
7.Великий термін служби і невибагливість у догляді.
8.Панельні дерев'яні шпалери можна демонтувати і монтувати кілька разів, що особливо приємно для любителів різноманітності.

Недоліки дерев'яних шпалер

Оздоблення дерев'яними шпалерами має багато переваг, але є й недоліки:

1.Більшість дерев'яних шпалер погано переносять підвищену вологість і від контакту з водою або вогкістю стіни розбухають і псуються.
2.Низька пожежна безпека.
3.Складність вибору і велика витрата клею для шпалер зі шпону. Якщо клей не продається разом зі шпалерами, то вибирати його доведеться самим і робити це потрібно з усією відповідальністю: дізнатися думку фахівців, продавців, людей, що мають досвід в поклейці шпалер із дерева.
4.Висока вартість, від 700 грн за рулон шпонованих шпалер.
5.Деревина вицвітає на сонці. Є спеціальні фарби, якими можна вдруге покрити матеріал, але, все ж, не варто монтувати дерев'яні шпалери під прямими променями сонця.

Якщо уважно поставитися до всіх особливостей дерев'яних шпалер, підключити фантазію і приділити час пошуку та підбору колірних рішень, то дерев'яні шпалери будуть довго радувати Вас теплом, затишком, красою і природністю.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.