Правила розміщення світильників на стелі

Перед тим, як почати установку точкових світильників і люстри, необхідно, зрозуміло, вибрати схему їх розташування. У цій справі існує безліч нюансів, і якщо Ви їх не захочете враховувати, неправильне розміщення негативно вплине на інтер'єр кімнат, якість освітленості і навіть витрати електроенергії. Також слід зазначити, що для кожної з кімнат є свої вимоги щодо місця розташування люстри і спотів.

Правила розміщення світильників на стелі

Отже, перше, про що Ви повинні знати - вимоги до розташування освітлювальних приладів. Щоб світло було якісним і максимально ефективним, рекомендується розміщувати вироби за такими правилами:
- Мінімальна відстань від краю стіни до точкових світильників на стелі має бути 20 см.
- Вішати люстру потрібно строго по центру стелі. Якщо це студія - краще розташувати її посередині певної зони (вітальні або кухні), відштовхуючись від інтер'єру кімнати.
- У випадку з натяжними стелями відстань від вбудованих світильників до шва ПВХ плівки має бути не менше 15 см.
- Один спот може висвітлювати не більше 2 м² приміщення. Краще при розрахунку кількості точкових світильників виходити з того, що один світильник забезпечить достатнє освітлення 1,5 м².
- Якщо Ви вирішили організувати симетричне розміщення стельових освітлювальних приладів, подбайте про те, щоб вироби були встановлені максимально на однаковій відстані по відношенню один до одного і до стін.

Правила розміщення світильників на стелі

Правила розміщення світильників на стелі

Що стосується норм розташування світильників щодо вікон, особливо ніхто цей момент не обговорює. Відносно до віконних прорізів Ви можете розмістити світильники як завгодно. Головне - щоб зона освітлення була максимально ефективною, тобто світло падало на всі об'єкти.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.