Як досягати цілей?

Як досягати цілей?
Мета повинна бути сформульована позитивно, в теперішньому часі і від першої особи. Позитивно — це означає без частки «не». Наша підсвідомість частку «не» блокує, не сприймає, і виходить, що ви закріплюєте негативний, протилежний образ. Наприклад, «Я не бідний» і «Я бідний»! Якщо мета сформульована в загальному вигляді, як вище, то запитайте себе: а що конкретно зміниться, коли я її досягну. У чому буде виражатися моє багатство, наприклад? Для того щоб мета стала дійсно працюючої, її треба перевести на конкретний рівень. Щоб образно уявити, про що йде мова, наведу такий приклад. Порівняйте дві мети: «Хочу, щоб стало ясно!» І «Хочу поміняти проводку, додати ламп, щоб у будинку стало світліше!» До речі, помітили: щоб досягти другої мети, не потрібно володіти надприродними здібностями і спеціальними технічними знаннями?

Оцініть свої ресурси. Оцініть і, знову ж, запишіть, де ви перебуваєте зараз по відношенню до вашої мети. Якими якостями володієте, якими знаннями і практичними напрацюваннями. Проведіть аналіз сьогоднішнього вашого витрачання ресурсів, а це — час, гроші, допомога інших людей, в якому місці витрати можна перекроїти.

Створіть яскравий і чіткий образ себе в майбутньому. Додатковою перевіркою вашої мети послужить залучення сенсорного досвіду шляхом створення яскравого і чіткого образу себе в майбутньому і того, що ви хочете мати. Дайте відповідь на питання: Як я дізнаюся про те, що отримав бажаний результат? Що побачу, почую, відчую, коли досягну своєї мети? Яка буде моя поведінка, думки і почуття, коли я досягну бажаного стану? Чим конкретніше і яскравіше буде ваш образ, тим швидше ваше несвідоме почне працювати на досягнення бажаного.

Ваша мета повинна відповідати на питання «Де?» І «Коли?» Це необхідно для того, щоб ваш намір здійснювався в потрібний час і в потрібному місці. Мета буде досягнута з більшою ймовірністю тоді, коли вона конкретна, якщо ваша мета — коли-небудь прикупити квартиру, то це не мета, а мрія.

Визначте перешкоди до досягнення результату. Задайте собі питання: Що може перешкодити мені в досягненні мети? Які труднощі, перешкоди можуть виникнути на моєму шляху? Чи може відбутися щось несприятливе для мене, якщо моє бажання здійсниться? Відповіді на ці питання можуть внести корективи в саму постановку мети, але це і є робота над досягненням мети.

Визначте перші кроки і починайте діяти. Після постановки мети переходите до планування конкретних кроків щодо її досягнення. Якщо мета занадто велика і відразу досягти її може бути важко, розбийте її на більш дрібні, легко досяжні. Напишіть список простих дій (кроків). Перший крок є запуском основної програми дій. Цей список кроків теж повинен бути складений таким чином, щоб ви могли контролювати його виконання.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.