Лайфхаки для мандрівників: 26 правил для комфортного відпочинку

Лайфхаки для мандрівників: 26 правил для комфортного відпочинку
Якщо з замовленням квитків і путівок, все доволі зрозуміло, адже існують десятки сайтів, де можна замовити тур на будь-який смак. То ось як збирати валізу, а також як вирішувати проблеми з переміщення на відпочинку знають не всі. А не досвідчених туристів, і зовсім можуть шокувати.

Дамо корисні поради і розповімо, як подорожувати без проблем. Головне — чітко вирішити чого ви хочете і відправитися назустріч пригодам.

Підготовка до подорожі


Перевірити всю документацію — цей пункт обов’язковий і недарма стоїть на першому місці. Не раз траплялися оказії, коли людина просто забувала один важливий документ, а весь тур відкладався або скасовувався.
✈Паспорт.
✈Страховка.
✈Закордонний паспорт.
✈Довідки.
✈Квитки.
✈Довіреності на дитину.
✈Підтвердження броні готелю.
✈Банківські документи.
Все, що знадобиться на кожному етапі поїздки перевірте і складіть в папку, залишивши на видному місці.

Ознайомтесь з правилами країни, куди вирушаєте — тут мова йде про митницю, правила дорожнього руху, основні закони, права і обов’язки туриста. Щоб не «влетіти» на штраф і не погіршити візову історію, потурбуйтеся про свою інформованість, адже незнання законів не звільняє від відповідальності, навіть якщо ви вперше за кордоном.
Підготуйте тил — уточніть, де і як ви зможете звернутися в посольство України, дізнайтеся номер гарячої лінії. Також у разі потреби ви повинні мати безпосередній вихід на співвітчизників, здатних допомогти вам.
Зазирніть в банк — при перетині кордону важливо мати на руках певну суму готівкових коштів, решту ж варто перевести на карту. І обов’язково попередити свій банк про те, що ви відправляєтеся за кордон. Це потрібно зробити для того, щоб карту не заблокували, в момент зняття своїх накопичень в банкоматі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.