Який вибрати кондиціонер?

Який вибрати кондиціонер?
Кожен кондиціонер, пропонований сучасними магазинами кліматичної техніки, можна визначити в одну з наступних груп:

Спліт-системи. В основі конструкції лежать два взаємопов'язані блоки, зовнішній і внутрішній. Блоки з'єднані один з одним електропроводкою і спеціальними трубками, які проводять охолоджуючу речовину (фреон). Моделі можуть відрізнятися за способом монтажу і способу подачі повітря;
Моноблочні кондиціонери. На відміну від звичних нам спліт-систем у моноблочних конструкцій є тільки один блок. Можуть бути мобільними і віконними, причому другий різновид вже практично не використовується в силу підвищеного рівня видаваного шуму.

Розглядаючи характерні переваги спліт-систем, можна виділити їх невисокий рівень шуму, доступність і наявність різних додаткових функцій типу очищення повітря або його іонізації. Серед недоліків можна відзначити лише ризик створення зони переохолодження в тому напрямку, в якому видуває повітря внутрішній блок.

Якщо говорити про мобільних моноблочних кондиціонерах, то їх головна перевага полягає в компактності і можливості переміщати прилад з приміщення в приміщення. До недоліків можна віднести невисоку потужність.

З конструкцією ми розібралися, а тепер давайте поговоримо більш докладно про всі основні різновиди кондиціонерів.

Настінні кондиціонери


Найбільш затребуваний тип кондиціонера, який найчастіше зустрічається в квартирах, будинках і невеликих офісах. Внутрішній блок спліт-системи направляє в приміщення потік охолодженого повітря, тоді як зовнішній відводить тепло на вулицю. Настінні кондиціонери монтуються на стіні ближче до стелі і можуть працювати як на охолодження, так і на обігрів. Серед інших переваг таких пристроїв можна відзначити зручність в роботі і низький рівень шуму.

Касетні кондиціонери


Ідеальний варіант для просторих приміщень, обладнаних системою підвісних стель. Внутрішній блок кондиціонера монтується в міжстельовому просторі, завдяки чому практично не порушує естетики підвісної стелі. Зовнішній блок, знову ж таки, відводить тепло на вулицю. Відзначимо, що внутрішній блок пристрою комплектується декоративними гратами, що надає масивній конструкції більш презентабельний вигляд.

Касетний кондиціонер доцільно встановлювати в дійсно просторих приміщеннях, оскільки його потужності цілком вистачає на 100 і більше квадратних метрів. Розподіл повітря виконується в усіх чотирьох напрямках, що сприяє рівномірному охолодженню або обігріву приміщення.

Канальні кондиціонери


На відміну від касетних аналогів канальні кондиціонери не можуть похвалитися наявністю спеціальної декоративної решітки. У зв'язку з цим внутрішній блок бажано або повністю приховати за стельовими плитами, або вивести його в підсобне приміщення.
Канальні кондиціонери мають ряд переваг:

✏Непомітний внутрішній блок;
✏Рівномірне охолодження приміщення;
✏Можливість налагодити приплив свіжого повітря;
✏Здатність одночасно охолоджувати декілька кімнат.

Головні недоліки пристрою пов'язані з його габаритами. Для його установки в приміщенні відстань між підвісною системою і звичайною стелею повинна становити не менше 250 мм.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.