Як встановити москітну сітку на вікно

Як встановити москітну сітку на вікно
Основні види конструкцій москітних сіток

Залежно від конструктивних особливостей розрізняють наступні види москітних сіток:

Рамкові. Найпоширеніший вид. Існує два варіанти виконання сіток рамкового типу - «антикішка» і «антипил» . Основна відмінність «антикішка» від стандартного варіанту - це більш міцна сітка, яка ефективно протистоїть котячим кігтям. «Антипил» відрізняють більш дрібні осередки розміром 1 × 0.25мм. Через них не проникають навіть найдрібніші частинки пилку рослин і пилу. Цей варіант просто незамінний для алергіків.
Рулонні. Основна перевага сіток цього типу - ергономічність і компактність. При необхідності їх можна легко і швидко згорнути. Прибирати рулонну сітку на зиму немає ніякої необхідності. Її досить згорнути в роллету і залишити на вікні.
Розсувні. Переважно використовуються на балконах і лоджіях. В їх конструкцію входять направляючі і ролики, основне призначення яких пересування полотна. Сітки цього типу мають один суттєвий недолік, їх установка можлива не на всі віконні конструкції.

Яку сітку вибрати?


Який би вид сітки ви не вибрали, він обов'язково має бути виготовлений тільки з якісних комплектуючих . Саме від цього буде залежати термін подальшої служби. Каркас хорошою сітки виготовляється з алюмінієвого профілю. Цей матеріал не іржавіє і не реагує на температурні перепади. Товщина алюмінієвого профілю повинні бути не менше 1 мм.

Необхідні інструменти для самостійної установки москітної сітки

Встановити москітну сітку на вікно можна і своїми силами. Для цього вам знадобиться наступний інструмент:

⚡дриль;
⚡будівельний олівець для розмітки;
⚡шуроповерт;
⚡рівень.

При відсутності навичок виконання будівельних робіт монтаж сітки найкраще довірити професіоналам.

Як встановити москітну сітку самому - основні способи


Існує кілька основних способів кріплення сіток . Вибір того чи іншого з них залежить від типу кріпильних елементів. Майже всі вони дозволяють надійно закріпити сітку у віконному отворі.

Особливості кріплення Z-образними кронштейнами


Z-образні кронштейни - найбільш простий і доступний спосіб кріплення. Вони дозволяють надійно зафіксувати москітну сітку рамкової конструкції у віконному отворі. Як правило, кріплення цього типу вже входять в комплект готової москітної сітки. Кронштейни, що входять в комплект можуть бути як пластиковими, так і металевими.

Монтаж Z-подібних кронштейнів здійснюється з зовнішньої сторони віконної рами. Починати монтажні роботи слід з нанесення відміток для місць кріплення кронштейнів. Потім в місцях відмітин за допомогою шуруповерта робляться отвори.

Кронштейни з довшими зачепами монтуються у верхній частині рами. Пов'язано це з тим, що в процесі установки сітка спочатку піднімається до упору вгору, а потім опускається на зачепи нижніх кронштейнів.

Особливості кріплення плунжерами


Кріплення москітної сітки можна здійснити і за допомогою плунжеров. Плунжери - це спеціальні пружинні фіксатори, які також іноді називають штифтами. Монтуються вони безпосередньо в раму сітки.

Для фіксації плунжеров у віконному отворі за допомогою дрилі просверліваются отвори. Далі для запобігання попадання пилу в зазор між рамою і сіткою по периметру віконного поема прокладається спеціальний ущільнювач з клейової основою. Таким чином москітна сітка надійно закріплюється в вікні. З недоліків цього способу кріплення варто відзначити невелике зменшення світлового прорізу.

Особливості кріплення металевими гачками


Кріплення цього типу використовуються досить рідко. Їх встановлюють тільки в тому випадку, якщо неможливий монтаж стандартних кронштейнів. Металеві гачки однією стороною просто прикручують до рами москітної сітки, а інший фіксують на ущільнювачі. У цього типу кріплення є один дуже великий недолік, вони дуже швидко зношують віконний ущільнювач.

Особливості кріплення рулонної сітки


Монтаж рулонної сітки на вікно виглядає наступним чином:
⚡З сітки знімається каркас і намічаються місця прикручування.
⚡Каркас прикладається до віконного отвору і прикручується.
⚡На утримують планках каркаса відкриваються кришки.
⚡Планки вирівнюються по віконному периметру і прикручуються.
⚡Сітка заправляється під планки.
⚡Кришки утримують планок повертаються на місце.
⚡Готова рулонний сітка за зовнішнім виглядом нагадує мініатюрні рольставні.

Особливості кріплення «прапорцями»


У деяких випадках для кріплення москітних сіток використовуються спеціальні «прапорці» або по-іншому баранці. Їх використання виправдане тільки в разі неможливості використання стандартних кронштейнів.

До віконної рами «прапорці» кріпляться за допомогою звичайних саморізів відповідного розміру. Розташовують їх зверху, знизу і збоку віконної рами. Принцип їх використання дуже простий. Після того як «прапорці» будуть прикручені саморізами, їх повертають, притискаючи тим самим сітку до віконної рами. З недоліків прапорців варто відзначити дуже маленький термін служби. Пластмаса, що входить до їх складу, дуже швидко руйнується під впливом тепла і сонця.

Особливості установки розсувний сітки


Установка розсувних москітної сітки вимагає певних навичок. Для її монтажу використовуються полози і ролики, які забезпечують її рух на віконної конструкції. При установці полозів обов'язково потрібно стежити за тим, щоб саморізи вкручувалися повністю. Якщо вони будуть виступати рух сітки буде сильно утруднено. До установки верхньої рейки приступають тільки після монтажу нижнього.

Особливості кріплення сітки на магнітах


Для кріплення москітної сітки на магнітах не знадобиться свердлити і виміряти отвори. З її установкою впорається будь-який бажаючий. При правильній установці така сітка не відривається, що не відвисає і не настовбурчується. Для кріплення магнітних елементів на віконному отворі найчастіше використовується двосторонній скотч, в більшості випадків він навіть входить в комплект самої сітки. З її достоїнств варто відзначить простоту монтажу і низьку ціну.

Особливості кріплення сітки на липучках


Для кріплення москітної сітки на вікні також можуть використовуватися липучки. Їх за допомогою підручних матеріалів закріплюють по периметру віконного отвору і краях сітки. З недоліків цієї конструкції варто відзначити низьку надійність. Особливо якщо в будинку є кішка.

Догляд за москітною сіткою


Щоб встановлена москітна сітка служила вірою і правдою довгі роки, за нею потрібно доглядати відповідним чином. По можливості з настанням холодів її слід зняти і помістити на зберігання в тепле місце.

При виникненні на поверхні сітки забруднень її акуратно миють м'яким миючим засобом. Якщо дотримуватися цих два нескладних правила сітка буде служити протягом багатьох років.

Сітку, яка дістала невеликі ушкодження можна спробувати реанімувати. Пробоїну просто акуратно заклеюють невеликим шматочком скотчу. Такий ремонт продовжить життя сітки ще на кілька сезонів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.