Турецькі підприємці розграбовують житомирськи землі + Відео

Турецькі підприємці розграбовують житомирськи землі + Відео
Обіцяли садити картоплю та вирощувати пшеницю та ще й побудувати дитсадок, а лишили після себе одні збитки. Турецькі підприємці, які взяли в оренду землю у селі Левків вирили так званий «каньйон» аби вигідно продати левківський пісок.

За законом на цій землі селяни мали б садити городину. Нині тут величезний кар’єр. За словами Левківського сільського голови Олександра Окочи у земельних махінаціях винні представники фірми «Гульсан», які обіцяли побудувати тут дитсадок.

Олександр Окоча – Левківський сільський голова: «Коли вони будуть брати пісок для села Левкова буде побудований дитячий садочок, але сталося так ,як сталося – пісок забраний ,грошей на дитячий садок немає. »

Проте дозволів на проведення будь-яких інших, окрім сільськогосподарських робіт, у орендаторів не було.

Сергій Кока – Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор: «Без будь-яких дозволів, без правовстановлюючих документів на землю , без дозволу на зняття родючого шару ґрунту ,без дозволів на видобування корисних копалин фірмою «Бауком Україна» було порушено дану земельну ділянку з метою видобування піску. Внаслідок цього порушення було виведено із ладу більше двох гектарів сільськогосподарських угідь на місці яких утворилися кар’єри. »

За результатами перевірки прокуратурою Житомирського району було порушено кримінальну справу. Адже за попередніми підрахунками екологічної інспекції із новоутворених кар’єрів було вивезено піску щонайменше на 5-7 мільйонів гривень. У порушників зовсім немає бажання відшкодовувати кошти або ж проводити будь-які відновлюючі роботи на пошкодженій землі.

Сергій Кока – Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор: «Приватна фірма відмовилася визнавати позов у суді і зараз, найнявши адвокатів, доводять що вони нікому нічого не повинні відшкодовувати.»

Поки селяни бідкаються більше півсотні дітей чекають на новий дитсадок. А нині кар’єр забруднює відомі левківські джерела та річку, перетворюючись на смітник, куди жителі починають звозити різний непотріб.


Источник: http://ruporzt.com.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.