Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом забруднення річки Уж

Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом забруднення річки Уж
Прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за фактом забруднення річки Уж та внесено подання про призупинення роботи Коростенського заводу МДФ.

14 березня, за результатами спільної перевірки прокуратури Житомирської області та державних контролюючих органів, проведеної за фактом забруднення р. Уж (Коростенський район) та масової загибелі риби, прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України, за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило тяжкі наслідки.

Також житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором внесено подання про тимчасове зупинення роботи імовірного забруднювача річки – приватного акціонерного товариства «Коростенський завод МДФ».

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що проби річкової води (відібрано понад 50 проб) та проби води, відібрані на підприємстві, ідентичні за хімічними показниками. А хімічний склад стоків заводу не відповідає встановленим нормативам.

Наразі триває досудове слідство, встановлюються винні особи та готується позов на відшкодування заподіяних державі збитків на суму понад 1 млн. 300 тис. грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.