"Нафтогаз" учергове запропонував Росії розрахуватися за газ за старою ціною

"Нафтогаз" учергове запропонував Росії розрахуватися за газ за старою ціною
Сьогодні в столиці Нідерландів Амстердамі відбулася двостороння зустріч голови правління компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва та голови правління російського "Газпрому" Олексія Міллера.

Коболєв зазначив, що українська сторона готова розрахуватися за природний газ за старою ціною – 268,5 долара за тисячу кубометрів.

"У ході зустрічі голова української компанії в черговий раз передав пропозиції НАК "Нафтогаз України" щодо можливого шляху врегулювання спірних питань з ВАТ "Газпром". Позиція української сторони залишається незмінною: компанія готова розраховуватися за газ, за умови збереження ціни природного газу, що поставляється з Росії в Україну, на рівні першого кварталу цього року (тобто $ 268,5/тис. куб. м) і вважає запропоноване підвищення ціни на російський газ більш ніж на 80% необгрунтованим і неприйнятним", - ідеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Натомість російська сторона не хоче йти на поступки.

"Особливу увагу було приділено необхідності погашення українською стороною заборгованості за російський газ, поставлений у 2013 і 2014 роках. З урахуванням березневих і квітневих поставок, оплата за які не надійшла, загальний борг сягнув 3,508 мільйона доларів (3,51 млрд). У результаті "Газпром", відповідно до діючого контракту на поставку, перевів Україну на попередню оплату газу. Починаючи з червня, "Газпром" поставлятиме в республіку такий обсяг газу, за який вона попередньо заплатить", - зазначається на сайті "Газпрому". Про те, щоб залишити стару ціну, там не коментують.

Нагадаємо, у "Газпромі" заявили, що Україна не заплатила за квітневий газ у визначений термін. Таким чином, борги "Нафтогазу" зросли до $ 3,51 млрд.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.