Держпідприємство незаконно передав в оренду 5 гребель в Житомирській області

 Держпідприємство незаконно передав в оренду 5 гребель в Житомирській області
Державне підприємство «Укрриба» незаконно передав в оренду приватним підприємцям комплекси гідроспоруд, розташованих на ставках у Попільнянському районі.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Встановлено, що державне підприємство «Укрриба» у 2012-2013 роках незаконно передав в оренду трьом приватним підприємствам 5 комплексів гідротехнічних споруд, розташованих на рибницьких ставках в Попільнянському районі.

Однак зазначені об'єкти мають загальнодержавне значення і, відповідно до законодавства, не можуть надаватися в оренду. У зв'язку з цим, щоб приховати орендні правовідносини та уникнути відповідальності, між підприємствами були укладені так звані договору зберігання майна з правом його використання.

Житомирська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері подала в суд позови про визнання укладених договорів про зберігання недійсними. Прокуратура вимагає повернути у державну власність захисні гідротехнічні споруди вартістю 1,3 млн. грн.

В даний час позови знаходяться на розгляді в суді.

Як відомо, гідротехнічна споруда - це інженерна споруда, що допомагає здійснювати певні водогосподарські заходи по використанню водних ресурсів, так і для захисту від шкідливої дії води. До гідротехнічним спорудам ставляться греблі й дамби різного призначення та їхні конструктивні елементи.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.