У Верховній Раді придумали спосіб, як відкупитися від мобілізації

У Верховній Раді придумали спосіб, як відкупитися від мобілізації
В партії "Народний фронт" запропонували встановити якусь суму, що б призовник зміг відкупиться від мобілізації.

"Ми з паном Березою хочемо запропонувати свою цифру, але це буде річне або п'ятирічне фінансове забезпечення контрактника", - зазначив депутат Андрій Тетерук.

Профільний комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони пропонує встановити суму для відкупу від військової служби, еквівалентну річного або п'ятирічного фінансового забезпечення контрактника.

Про це в кулуарах Ради заявив народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук.

"Сьогодні буде комітет нацбезпеки і оборони, на якому ми після доповіді голови ГШ ЗСУ будемо застосовувати додаткові рішення щодо проведення мобілізації", - зазначив Тетерук.

"Це конституційний обов'язок громадян захищати свою державу. Дві тисячі доларів - досить смішна сума, яка не відповідає дійсності. З паном Березою хочемо запропонувати свою цифру, але це буде річне або п'ятирічне фінансове забезпечення контрактника, а не 2000 дол. Це повинна бути досить суттєва сума, яка дозволить людям, які дійсно заробляють гроші, відкупитися. І це повинно бути не соромною, а врегульованій в законодавчому полі процедурою", - заявив нардеп.

Раніше нардеп від "Самопомочи" Семен Семенченко пропонував також встановити таку суму, еквівалентну 2 тисячам доларів.

Раніше повідомлялося, що в Житомирській області 102 військовослужбовців, призваних в українську армію в ході часткової мобілізації, самовільно залишили місця своєї служби. Після того як вони не повернулися в свої військові частини, командування розпорядилося опублікувати їх прізвища у ЗМІ.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.