В Україні ліквідовують 20 комерційних банків

В Україні ліквідовують 20 комерційних банків
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює виведення з ринку 35 неплатоспроможних комерційних українських банків. 20 із них уже перебувають на стадії ліквідації, а ще 15 поки намагаються "реанімувати" - там введені тимчасові адміністрації. Загалом членами Фонду гарантування вкладів є 161 банк.

"Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 1 січня 2015 року складає 16,9 млрд грн. У стадії ліквідації перебувають 20 банків, по яких Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює виплати відшкодування коштів вкладникам в межах 200 тисяч гривень. Виведення з ринку шляхом відчуження частини активів та зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку (перехідного банку) Фонд проводить по трьох неплатоспроможних банках - "Банк Золоті Ворота", "Промекономбанк" та "Терра Банк"", - уточнили у Фонді.

У 15 неплатоспроможних банках діє тимчасова адміністрація, з яких вкладникам банків "Аксіома", "Демарк", "Грін Банк", "Порто-Франко", "Інтеркредитбанк" проводять виплати коштів за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

Водночас у суботу, 17 січня, Фонд гарантування вкладів оголосив про ліквідацію банків "Актабанк" та "Інтеркредитбанк" - "реанімаційні" заходи їм не допомогли. Із ринку їх виводитимуть протягом року.

Нагадаємо, експерти ринку прогнозують, що найближчим часом в Україні можуть "лопнути" близько десяти комерційних банків.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.