Україна купила в Росії газу ще на 70 мільйонів доларів

Україна купила в Росії газу ще на 70 мільйонів доларів
Київ перерахував російському "Газпрому" ще 70 мільйонів доларів за поставки газу в січні.
Москва вже відзвітувалася, що гроші прийшли на рахунок. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Ураховуючи, що "зимова" вартість блакитного палива з Росії в Україну складає 365 доларів за тисячу кубометрів, то Україна отримає ще близько 192 млн. кубометрів газу з РФ.

Тим часом між Києвом та Москвою відновлюється "газова війна", адже угоди на поставки діють до кінця березня. Далі Кремль погрожує скасувати 100-доларову знижку. Україна ж у свою чергу вже розсекретила свої головні козирі – їй дешевше купувати газ у Європі, що й збирається робити, якщо РФ не знизить вартість.

Наприкінці грудня "Нафтогаз України" заплатив російському експортеру 150 млн доларів передоплати за поставки в січні 2015-го, уточняє Reuters. У грудні РФ відновила постачання газу в Україну після шестимісячної паузи, викликаної суперечкою Москви і Києва через ціни і непогашені борги. Київ наприкінці 2014-го оплатив 378 млн доларів за постачання одного мільярда кубометрів газу в грудні, а також перерахував "Газпрому" 3,1 мільярда доларів у рахунок боргу. Москва вимагає заплатити ще 2,44 млрд доларів. Україна цей борг не визнає. Обидві сторони чекають рішення Стокгольмського арбітражу, яке буде лише наприкінці цього року.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.