«Народний» виконком Житомира відмовився економити на депутатах 3,5 млн грн

«Народний» виконком Житомира відмовився економити на депутатах 3,5 млн грн
Член виконкому міської ради Дмитро Ткачук запропонував скоротити видатки міського бюджету на 3,7 млн. грн.

Серед запропонованих статей економії понад 3 млн. грн., які депутати виділили собі на виконання депутатських повноважень, 400 тис. грн. на висвітлення діяльності міської ради, 174 тис. грн. пільг почесним громадянам міста за житлово-комунальні послуги і ще 100 тис. на організацію депутатської діяльності.

«Я вважаю, що виділення понад 3 млн. грн. депутатам в рік виборів - це прямий підкуп виборців. Якщо міська влада таким чином підходять до питання, тоді давайте весь бюджет розділимо на 60 депутатів, поставимо їх місцевими царьками на округах і нехай керують містом та роздають гроші», - обґрунтував свою позицію Дмитро Ткачук.

Завдання депутатів - представляти інтереси територіальної громади і приймати рішення для забезпечення життєдіяльності міста, а не роздавати гроші. Понад 3,7 млн. зекономлених коштів партія ДемАльянс пропонує спрямувати на заходи з термомодернізації та енергоефективності житлового фонду, тобто - утеплення житлових будинків.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк і директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук виступили категорично проти такого перерозподілу коштів. За внесення проекту рішення «Про зміни до міського бюджету на 2015 рік» до порядку денного проголосували лише 18 з 37 присутніх членів виконкому міської ради.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 29 січня під час засідання бюджетної комісії депутати вирішили збільшити кошти на свою діяльність з 20 тис. до 50 тис. гривень.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.