Росія погрожує повністю припинити постачання газу в Україну вже через два дні

Росія погрожує повністю припинити постачання газу в Україну вже через два дні
Україна не внесла передоплату за березень і форсує вибірку поточної оплати - це створює ризик передчасного витрати авансу і припинення поставок. Таку заяву зробив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

"Україна не зробила своєчасно нову передоплату за газ. На сьогодні залишилося передплаченого газу тільки 219 млн куб. м. На зарахування коштів від "Нафтогазу" на рахунок "Газпрому" йде близько 2 днів", - сказав Міллер.

"Тому постачання газу в Україну в обсязі заявки 114 млн куб. м газу вже через два дні призведе до повного припинення постачання російського газу в Україну, що створює серйозні ризики для транзиту газу в Європу",- сказав він.

Як відомо, в перший тиждень лютого "Нафтогаз" імпортував близько 20 млн кубометрів газу у "Газпрому", в середині місяця імпорт зріс до 30 млн кубометрів на добу, а на вихідних перевалив за 46 млн кубометрів.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 23 лютого звернувся до ВАТ "Газпром" з вимогою пояснити невиконання заявки на поставку 22 лютого раніше передплаченого газу: замість замовлених в рамках контракту 114 млн куб. м газу "Газпром" поставив лише 47 млн куб. м.

У "Нафтогазі України" вважають дане невиконання заявки порушенням як контракту на поставку газу між компаніями, так і тристороннього юридично зобов'язуючого протоколу, підписаного міністром енергетики Росії Олександром Новаком, єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики України Юрієм Проданом 30 жовтня 2014 року в Брюсселі.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.