Працюючим пенсіонерам хочуть урізати пенсії на 15%

Працюючим пенсіонерам хочуть урізати пенсії на 15%
Пенсіонери, які паралельно працюють, можуть недорахуватися 15% пенсії. Із такою пропозицією виступив уряд і прописав норму у відповідному законопроекті. Документ уже зареєстрували у Верховній Раді.

Читайте також: СБУ викрила у Пенсійному фонді фінансові схеми і розтрату 600 мільйонів гривень
85% пенсії, що залишаться, не повинні бути меншими від прожиткового мінімуму, установленого для осіб, що втратили працездатність. Про це пише "Економічна правда".

"З метою створення умов для стабілізації фінансового стану бюджету Пенсійного фонду та удосконалення окремих положень стосовно пенсійного забезпечення проектом акта передбачається: поетапне підвищення на п'ять років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, передбачається поетапне підвищення на п'ять років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років.

Також пропонується для обчислення пенсії застосовувати середню заробітну плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки.

Відповідно до законопроекту, особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення спеціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачувати. Тобто "елітні" пенсіонери повинні будуть зробити вибір: або працювати й мати лише зарплату, або йти на пенсію й отримувати лише пенсію.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.