У Кабміні пояснили, що означає збільшення терміну опалювального сезону

У Кабміні пояснили, що означає збільшення терміну опалювального сезону
Українців збурила звістка про продовження на один місяць термінів опалювального сезону. Відтепер у документах записано, що він триватиме із 1 жовтня до 30 квітня замість із 15 жовтня до 15 квітня, що було до цього. Одразу поповзли чутки, що українцям доведеться платити за опалення, яке фактично не надаватиметься.
В уряді запевнили, що такого не буде. А терміни опалювального сезону збільшили задля того, аби можна було юридично застосовувати пільгову ціну для населення при оплаті за газ в опалювальний сезон. Про це пише "Українська правда".

"Це не період опалювальний. Це період застосування пільгової ціни в розмірі 3,6 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів. Насправді це для населення є плюс", – сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Він додав, що назву "опалювальний період" змінять на "період застосування пільгової ціни", щоб уникнути непорозумінь.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин додав, що "теплокомуненерго будуть працювати у відповідності до температурного режиму". Тобто при температурі більше 8 градусів тепла протягом трьох днів Міністерство буде рекомендувати спільно з облдержадміністраціями підприємствам теплокомуненерго припиняти подачі теплоносія споживачам.

Демчишин також додав, що, враховуючи теплу погоду, Міненерго незабаром звернеться до Кабміну з пропозицією скоротити опалювальний сезон як мінімум у південних областях, а може і на більшій території України.

Раніше Демчишин заявив про намір знизити мінімально необхідну температуру для припинення опалення з восьми до шести градусів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.