Замість розірвання Договорів, влада погоджує підвищення цін на проїзд

Замість розірвання Договорів, влада погоджує підвищення цін на проїзд
У січні-лютому цього року чиновники обіцяли навести порядок в Житомирі з приміськими маршрутками.

Мова йде про 8 приміських маршрутах, які обіцяли прибрати з центральних вулиць міста, змінивши схему їх руху.

Спочатку влада Житомира та області планували зробити це до 1 лютого - про що говорили на засіданні в облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації В'ячеслава Поліщука, тимчасово виконуючого обов'язки директора Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Романа Крысюка, а також самих перевізників та громадськості. Було також доручення губернатора Сергія Машковського про зміну до 21.02.2015 схем руху приміських маршрутів.

Заступник мера Житомира Євген Демчик ще в кінці січня оприлюднив на сайті міської ради нові схеми руху приміських маршрутних таксі http://www.zt-rada.gov.ua/news/p4850 з коментарем: "Узгоджені зміни у схемах руху приміських маршрутів, що дозволить частково розвантажити центральні вулиці міста, зокрема, вулиці Київську та Велику Бердичівську".

"Приміські маршрутки не змінили схему свого руху, їздять за старими маршрутами, включаючи головні вулиці міста, а житомиряни в цей час дізнаються про чергове можливе підвищення вартості проїзду, - коментує ситуацію «Журналу Житомира» депутат міської ради вчитель Величко Олександр. - В обласному Департаменті промисловості, розвитку інфраструктури та туризму нам пояснили, що перевізники відмовляються вносити зміни в Договір в розділі зміни схеми руху, адже змінити Договір можна тільки за взаємною згодою сторін".

Величко стверджує, що при бажанні влада може взяти ініціативу на себе:

"Влада повинна негайно розірвати Договори з тими, хто не хоче звільнити вулиці міста. Насправді, можливість цього є - три порушення умов Договору, що стосуються, зокрема, якісного та безпечного обслуговування пасажирів, і Договір розривається в односторонньому порядку".

Також Олександр Величко розповів нам своє бачення:

"Треба якомога швидше припинити дублювання маршрутками тролейбусів, щоб вивести громадський електротранспорт на сучасний рівень. Це захистить людей від постійних підвищень ціни на проїзд. Поки за нашими оцінками чиновники не вирішують проблеми, а тільки "вирішують питання" з перевізниками".

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.