У Житомирі СБУ затримала працівника військкомату за хабарі з призовників

У Житомирі СБУ затримала працівника військкомату за хабарі з призовників
СБУ затримала на хабарі співробітника Житомирського об'єднаного обласного військового комісаріату та двоє його спільників, які за 1,5 тис. дол. знімали з обліку військовозобов'язаних

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Управління СБ України в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою викрили та припинили злочинну діяльність осіб, які вимагали від військовозобов'язаних хабара за звільнення від мобілізації.

31 березня 2015 року в рамках посилення антикорупційних заходів у сфері забезпечення мобілізаційної готовності держави «на гарячому» затримано співробітник Житомирського об'єднаного обласного військового комісаріату та двоє його спільників.

Встановлено, що капітан військкомату залучив до протиправної діяльності посередників, які підшукували потенційних «клієнтів» серед тих, хто отримав мобілізаційні порядку. За 1500 доларів США зловмисники пропонували «зняти» їх з військового обліку. Офіцер військкомату вилучав з картотеки послужні картки, і людина «зникав» зі списків військовозобов'язаних.

Затримані перебувають під вартою в ізоляторі тимчасового утримання УМВС України в Житомирській області.

Триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.