Сільгосптовариство в Житомирській області прикарманило понад 12 млн грн держкоштів

Сільгосптовариство в Житомирській області прикарманило понад 12 млн грн держкоштів
Посадові особи одного із сільськогосподарських товариств Житомирської області привласнили державні кошти в розмірі 12 млн. гривень.

Про це повідомляє Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили посадових осіб одного з сільськогосподарських товариств області, які підозрюються у привласненні державних коштів у сумі понад 12 млн грн.

"У травні 2014 року керівництво одного з товариств області уклало договір з публічним акціонерним товариством "Державна продовольчо-зернова корпорація України" на поставку майбутнього врожаю кукурудзи, і отримала за це понад 12 млн грн держкоштів. За умовами договору, товариство зобов'язувалося поставити ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" вирощений урожай кукурудзи до 1 листопада 2014 р., однак, реалізувало його третім особам. Таким чином, керівництво товариства, скориставшись державною програмою підтримки у сфері сільського господарства, привласнив державні кошти в особливо великих розмірах", – йдеться в повідомленні.

Слідчим управлінням УМВС в Житомирській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.