Держземагентство незаконно передала столичному «фермера» 1,3 тис. га землі на Житомирщині

Держземагентство незаконно передала столичному «фермера» 1,3 тис. га землі на Житомирщині
Співробітники Служби безпеки України викрили у Житомирській області протиправний механізм вилучення землі з державної форми власності.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Встановлено, що у лютому-березні минулого року наказами Головного управління Державного земельного агентства у Житомирській області з порушенням чинного законодавства були передані в оренду 50 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Передача пройшла без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

Загальна площа цих земельних масивів на території Любарського та Чуднівського районів становить 1,3 тис. га, а вартість - понад 20 млн. гривень. Всі ділянки були передані жителю Київщини нібито для ведення фермерського господарства. Заявник не представив документів про перспективи використання цих ділянок та наявності людських ресурсів, техніки і засобів для їх обробки.

На підставі результатів перевірки СБУ обласною прокуратурою заявлено позови про визнання незаконними та скасування наказів ГУ Держземагентства Житомирщини, договорів оренди земельних ділянок недійсними і повернення земельних ділянок вартістю 20 млн. гривень у державну власність.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.