Банк сина Януковича не може повернути 156 млн гривень через анексію Криму

Банк сина Януковича не може повернути 156 млн гривень через анексію Криму
Державне підприємство "Чорноморнафтгаз" не буде повертати 156 мільйонів "Всеукраїнському банку розвитку", який належить Олександру Януковичу.
Про це пишуть "Наші Гроші", посилаючись на постанову Київського апеляційного госпсуду.
Відомо, що держпідприємство відкрило у банку мультивалютну кредитну лінію з лімітом в 150 млн грн., а через рік банк звернувся до "Чорноморнафтогазу" з претензією щодо сплати заборгованості.

Видання зазначає, що заборгованість становила 136,37 млн грн – з них 130,08 млн грн поточного боргу, ще 2,25 млн грн боргу по відсоткам, 3,95 млн грн простроченого боргу по відсоткам, а також 0,09 млн грн. пені. Банк Януковича подав до суду, вимагаючи вже 156,13 млн грн.

Представник "Чорноморнафтогазу" на суді зазначив, що прострочення виконання умов кредитного договору розпочалось у квітні 2014 року, а термін кінцевого виконання зобов'язань припадав на липень 2014 року - обидва терміни припадали на період окупації Криму Росією.

Суд відмовив банку Януковича, оскільки виконати свої зобов'язання ЧНГ не міг: основну господарську діяльність підприємство провадило на території півострова, а самопроголошена нова влада Криму націоналізувала активи.

Нагадаємо, у 2014 у банку Януковича-молодшого заморозили активи майже на два мільярди вкладів українців.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.