«Укрзалізниця» в Житомирській області хоче замінити «невигідні» потяги автобусами

«Укрзалізниця» в Житомирській області хоче замінити «невигідні» потяги автобусами
"Укрзалізниця" планує на окремих маршрутах в Житомирській області замінити поїзда автобусами.

Про це розповів в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній.

"У нас зараз є велика кількість маршрутів, на яких пасажирські поїзди з двох-трьох вагонів ходять два рази в тиждень. На таких напрямках маневровий тепловоз, який спалює до 80 кг пального на годину, перевозить два-три пасажира. В результаті, ми витрачаємо величезні обсяги палива", - зазначив Завгородній.

В якості прикладу, в. о. гендиректора "Укрзалізниці" привів 27 км гілку під Житомиром. По ній два рази на тиждень ходить один вагон з величезним тепловозом, у якого витрати просто божевільні. У автобуса витрата палива-18 л на 100 км, а у тепловоза - 180 л на 100 км.

"Ми можемо купити маленьку ПЕЗ (пересувна електростанція, - ред.), але вона коштує шалених грошей. Нам простіше купити автобус, який буде за узгодженим графіком ходити по тому ж маршруту", - додав Олександр Завгородній.

Тому "Укрзалізниця" розглядає варіанти заміни залізничних складів на таких напрямках автобусами. Вони будуть у власності "Укрзалізниці". Така система також працює у Франції та Німеччині.

Нагадаємо, залізнична гілка в 27 км. прокладена від Житомира до Коростишева. В даний час поїзд курсує на даному маршруті по четвергах і суботах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.