"Укравтодор" ремонтуватиме дорогу до Конча-Заспи за ціною відновлення шляхів по всій Україні

"Укравтодор" ремонтуватиме дорогу до Конча-Заспи за ціною відновлення шляхів по всій Україні
"Укравтодор" збирається витратити на ремонт дороги до елітного селища під Києвом Конча-Заспи майже два мільярди гривень.
Про це написав на своїй сторінці у Facebook директор департаменту стратегічного розвитку доріг і автотранспорту Роман Хміль.

За його словами, йдеться про дорогу Київ-Знам'янка, довжиною 28,6 км, на обухівській трасі, яка закінчується у VIP-селищі.

"На замовлення "Укравтодору" була розроблена проектно-кошторисна документація та затверджена КМУ у 2013 році на суму 702,2 млн. грн (розпорядження КМУ від 26.06.2013 №454-р.). Фінансувати проект погодились Європейський Банк Реконструкції та Розвитку та Європейський Інвестиційний Банк. Таким чином, кілометр дороги з 4-ма смугами обійдеться нам у 25 млн грн/км", - наголосив він.

Проте, зазначив Хміль, коли почалася робота над проектом та тендером було обрано підрядника, умови тендеру вже відрізнялись від проекту, які були затверджені КМУ, а сам контракт підписувався у євро, хоча девальвація нацвалюти була очевидна.

"А кілька тижнів тому під егідою "Укравтодору" відбувається технічна рада, яка вносить зміни в проект - змінюється конструкція дорожнього одягу і пропонується побудувати дворівневі розв'язки. Вартість проекту зростає за експертними оцінками до 1,6 млрд грн. А вартість кілометру становитиме 56 млн грн!!!", - обурився він, зауваживши, що "на весь ямковий ремонт по всій Україні виділено майже стільки ж, а на проект "Дороги карпатського краю" виділено 700 млн грн і за них буде відремонтовано 120 км доріг".

Окремо директор департаменту стратегічного розвитку доріг і автотранспорту відзвітував, що вже написав доповідну міністру, який своєю чергою звернувся до Кабміну.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.