В Житомирі военкомы забрали в армію студента духовної семінарії з хворим хребтом

В Житомирі военкомы забрали в армію студента духовної семінарії з хворим хребтом
Житомирські военкомы призвали в армію студента духовної семінарії з травмою, несумісною з проходженням служби.

25 червня, коли Томаш разом з товаришами прийшов підписувати обхідний лист, його призвали в армію і в той же день відправили на медичну комісію.

На момент отримання повістки, Томаш ще був студентом Житомирського музичного училища, але вже був зарахований у Вищу духовну семінарію Босих кармелітів у Кракові.

Працівників військкомату не зупинило навіть те, що у юнака була серйозна травма хребта, і його відправили у тренувальний центр у Полтаву, навіть не давши можливості отримати диплом.

Рідні і друзі Томаша звернулися за допомогою до голови Житомирської облдержадміністрації Сергеюя Машковскому.

Зрештою, тільки майже через три місяці хлопця комісували за станом здоров'я, батько і товариш Томаша прийшли до губернатора подякувати за сприяння у вирішення проблеми.

Юнак каже: його випадок не одиничний, багатьом вручили повістки під час підписання обхідного листа, але серед товаришів по службі Томаш - єдиний, кому вдалося вирішити ситуацію.

- Всі, в основному, із сіл. Багато хлопців не отримували повістки взагалі, просто приїхали і забрали. Один взагалі з Чернігівської області, і якось так вийшло, що він покликаний Житомирським військкоматом. Як так - не знаю, - розповідає Томаш.

Близький друг Томаша, який з самого початку займався долею товариша, розповідає: допомогти Томашу погодилися багато небайдужих людей, особливо вдячні керівнику області, який взяв справу на особистий контроль.

- Хоча надії було мало, але був вражений, по-перше, що так можна зайти на прийом до губернатора і сказати, що є проблема. Губернатор вислухав, пообіцяв посприяти її вирішенню. І таки справді стримав слово і вирішив цю проблему, і я вражений, що губернатор реагує на проблеми простих людей, поодинокі випадки, - ділиться враженням молодий чоловік.

Голова Житомирської облдержадміністрації зазначив, що, на жаль, це не поодинокий випадок, а дії військкоматів можна пояснити тим, що багато людей ухиляється від служби.

- Ми намагаємося адекватно реагувати на такі випадки. Так, як я вже зазначив, зараз це відбувається в ручному режимі, але я сподіваюся, що в майбутньому буде система. Правильна, врегульована, чітка, - говорить Сергій Машковський.

Томаш задоволений тим, що справа, врешті - решт вдалося залагодити. Юнак каже: не тримає зла на працівників військкомату, і сприймає цю ситуацію як своєрідне випробування:

- Ця армія - це було таке невелике випробування, тому що там, куди я йду, треба мати силу волі. І я зараз ще більше налаштований на навчання в семінарії. І думаю, що Господь благословить, і висвячуся, дійду до кінця і стану слугою Бога в армії Божої, - каже Томаш.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.