Київська фірма розікрала 2 млн грн. на ремонт каналізації в Житомирській області

Київська фірма розікрала 2 млн грн. на ремонт каналізації в Житомирській області
СБУ викрила у Житомирській області механізм розкрадання державних коштів, з-за якого зловмисники привласнили понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Влітку 2014 року департамент екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації уклав ряд договорів з київської комерційною структурою.

В його рамках підприємці зобов'язалися здійснити переоснащення та заміну аварійного обладнання каналізаційно-насосних станцій в п'яти населених пунктах регіону. Вартість угод склала 4,255 мільйона гривень, які в повному обсязі були перераховані на рахунки фірми-підрядника.

Перевірка використання бюджетних коштів показала, що при розробці кошторису керівники приватного підприємства безпідставно включили до нього низку робіт. Для їх виконання вони уклали додаткові угоди з фіктивними фірмами з Донецька і Києва.

В результаті вартість реконструкції об'єктів необґрунтовано зросла майже вдвічі, хоча насправді всі роботи виконувалися працівниками підприємства-генпідрядника і не вимагали витрати бюджетних коштів.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності посадових осіб Департаменту екології та природних ресурсів Житомирської ОДА та київської фірми-підрядника, чиї дії призвели до розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.