Як згинати гіпсокартон? + Відео

Як згинати гіпсокартон? + Відео
Всі наші квартири мають стандартний, прямокутний вигляд. Але як хочеться, прийшовши додому, зануритися в світ зручності і комфорту. Щоб погляд не натикався на кути оточують нас, а ковзав по чомусь плавному і заспокійливому. Тому в наше життя увірвалися арки, фігурні стелі і інші вигнуті деталі інтер'єру.

Для досягнення цього найпростіше використовувати гіпсокартон, тому що саме цей матеріал найкраще підходить для створення хвилястих форм. Для виготовлення таких форм, зазвичай беруть листи гіпсокартону, які за шириною не перевищують 500 мм. Бо саме ширина впливає на радіус згинання, чим більше ширина, тим більше ставати і радіус.

Процес згинання гіпсокартону відбувається за рахунок його специфічних властивостей. А саме за рахунок того, що перебуваючи у вологому стані, цей матеріал добре вбирає вологу, і завдяки цьому його пластичні властивості збільшуються. У такому стані йому можна надавати різні форми. Для збереження отриманої форми, гіпсокартон піддається впливу температури, і після випаровування вологи матеріал знову набуває свою природну твердість. У природних умовах гіпсокартон точно так само висохне, але на це буде потрібно набагато більше часу.

Отримавши необхідну форму, гіпсокартон розміщують на якому-небудь каркасі, зазвичай для цього беруть металевий профіль розмірами 60х27 мм. При необхідності каркасу так само можна надати потрібну форму. Щоб зігнути такий каркас можна використовувати гибочний верстат. Крім отримання бажаної форми, каркас додає всій конструкції додаткову жорсткість і міцність.


Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.