Жителі Польової: «Якщо знищать ботсад, наш будинок завалиться» +ВІДЕО

Жителі Польової: «Якщо знищать ботсад, наш будинок завалиться» +ВІДЕО
Екологічною катастрофою загрожує вирубка 5 гектарів ботанічного саду.

У цьому переконані мешканці багатоповерхівок, розташованих по вул. Вітрука. Люди кажуть: будинки побудовані на болоті, а дерева вбирають зайву вологу з землі.

- Наші будинки побудовані на плавунах, - каже мешканка Світлана Лябах. - Тут болото було раніше. Перший наш будинок - Вітрука, 10 – який у 1984-му році дав тріщину. Його взагалі хотіли розібрати. Але потім його стягнули на горищі, зробили якось.

- У нас тут дуже напружений рух, - додає її сусідка Валентина Коніфатова. - Коли побудують цей супер-гіпермаркет будівельний, поки його побудують, машини, КамАЗи будуть їздити. Нас тут розтрясуть, наш будинок.

Люди кажуть: почали боротьбу відразу, коли почули, що чиновники збираються продати частину ботсаду під забудову. Адже поруч більше немає зон для відпочинку.

- Це природа, повітря - подивіться, скільки діточок тут гуляє. Куди ж ми підемо ще прогулятися з маленьким дитинчам? Гідропарк далеко, а тут і тихо, і повітря, дуже добре, - розповідає Тетяна Лоза.

Майбутній вирубкою ботсаду стурбовані і місцеві екологи. Вони закликають чиновників виділити під гіпермаркет ділянку у промисловій зоні міста.

- Територія саду, навколо якого йде боротьба, є охоронною зоною, продовженням ботанічного саду, - пояснює кандидат сільськогосподарських наук Микола Москальчук.

У міській раді переконують - вирубка дерев нікому не зашкодить, навіть піде городянам на користь. А кілька десятків мільйонів гривень, які отримають за продаж землі, обіцяють витратити на соціальні проекти.

Наталія Леонченко, заступник житомирського міського голови пояснює: «Це абсолютно нормальний, привабливий проект, він ніякої загрози ні для жителів, ні для екології міста не несе. Якщо відбудеться вирубка цих старих дерев, які вже хворі, грибком, цвіллю покриті, і не плодоносять - я не думаю, що це буде екологічною катастрофою для Житомира».

На слова чиновників, люди відповідають протестами, скаргами та пікетами. Вже написали лист Президенту. Щоб перешкодити вирубці ботсаду, погрожують вийти на масовий мітинг.


Источник: 5 канал

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.