20 років у Житомирі ніхто не чистив дерева від паразита омели. ВІДЕО

20 років у Житомирі ніхто не чистив дерева від паразита омели. ВІДЕО
Міські дерева рятувати від омели взялись працівники Зеленбуду, - підприємство отримало на це кошти з міського бюджету, і тепер, - кажуть у відомстві, - якщо такі ж темпи роботи і фінансування збережуться, - за два роки у Житомирі не залишиться жодного враженого омелою дерева.

У цьому році КП «Зеленбуд» на боротьбу з омелою отримав 50 тисяч гривень, проти минулих 80 тисяч. Але у комунальному підприємстві раді і такому, оскільки з часів незалежності України ніхто цим питанням не займавсь, кажуть у підприємстві.

- Практично до 2011 року ним ніхто не займавсь. Це тільки другий рік ведеться така серйозна робота, розповідає Валерій Девятко, директор КП «Зеленбуд».

У минулому році очистка від омели проводилась у парку КіВ ім.. Ю.Гагаріна, та берегах р. Кам’янка.

Найчастіше паразит омела селиться на липах та тополях. За нормами дерево, уражене омелою більш як на 50% вже не виліковне, проте у Житомирі такі дерева не вироблюють.

За 20 років омела фактично стала епідемією для дерев Житомира, тому працівники роблять зачистку, і дерево може жити ще 10-15 років. Паралельно у місті проводяться роботи з кронування дерев.

Детальніше про чистку дерев Житомира від омели дивіться у сюжеті ТРК «Союз-ТВ»:


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.