Присяжнюк пояснив, чому затягується земельна реформа. ВІДЕО

Присяжнюк пояснив, чому затягується земельна реформа. ВІДЕО
Під час робочої поїздки до Житомира Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк мав нараду з керівниками області стосовно стану розрахунків за спожиті енергоносії комунальними підприємствами реформування комунального господарства, проведення весняно-польових робіт у 2012 році.

Журналісти при нагоді вкотре запитали у міністра чому затягується земельна реформа.

- Земельна реформа, це одна з тих реформ, яка затягнулась більше всього. До сьогоднішнього дня я думав,що це сама довга реформа, але враховуючи сьогоднішню нараду я зрозумів, що реформа в ЖКГ теж довга.

Присяжнюк відзначив, що є чітке завдання Президента України завершити земельну реформу як і всі інші. Проте реформа викликає у суспільстві певне соціальне напруження і побоювання.

На його думку є кілька причин, які не сприяють впровадженню земельної реформи:
- Ставлення і розуміння селянами землі
- Неефективна приватизація промисловості
- Інструмент, яким можуть зловживати політичні опоненти.

- Українська земля приваблива для інвесторів і дуже важливо – не обезземелити українських селян, власників паїв, - заявив журналістам Микола Присяжнюк.

Микола Присяжнюк озвучив 3-х формах розвитку аграрного сектору. Це одноосібники, середній клас фермерів та великотоварні виробники.

- Їх потрібно заохочувати до створення сімейних ферм, організувати мережу логістичної заготівлі. Потребують уваги держави й середні товаровиробники і фермери. І, нарешті, розвинені великотоварні сільськогосподарські підприємства забезпечують експортний потенціал країни, - каже Присяжнюк.


Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.