Американці у Нью-Йорку зводять новий хмарочос-рекордсмен висотою майже 400 м. ВІДЕО

Американці у Нью-Йорку зводять новий хмарочос-рекордсмен висотою майже 400 м. ВІДЕО
Встановлення чергової сталевої балки корпусу Вежі Свободи зробило будівлю офіційно найвищим хмарочосом Нью-Йорка, вищим за Емпайєр Стейт Білдінґ. Висота поки що незавершеного корпусу хмарочосу становить на сьогодні 381 метр. Після символічного моменту на 90-му, але поки що не останньому, поверсі будівлі була проведена прес-конференція, учасники якої задекларували символічну поразку тероризму.

«Вони не перемогли. Сьогодні ми стали свідками сили нашого духу, який не забуває втрату, і рішуче сягає нових вершин. Сьогодні для нас - чудовий день, але попереду кращі часи, коли будинок заполонять люди, які приходитимуть сюди працювати», - сказав на прес-конференції представник Портової служби Нью-Йорка та Нью Джерзі Билл Бароні.

Робота над будівлею тривала шість років. 900 будівельників цілодобово сім днів на тиждень працювали на майданчику.



«Спорудження цього будинку і комплексу інших споруд навколо нього дадуть поштовх економічній активності у розмірі понад 14 мільярдів доларів. А після завершення будівництва цей комплекс буде центром економічного зростанням протягом багатьох десятків років», - заявив інший урядовець Портової служби Нью-Йорка та Нью Джерзі Скотт Речлер.

При будівництві хмарочосу було використано стільки бетону, скільки вистачило б щоб прокласти пішохідну доріжку від Нью-Йорка до Чикаго. А сорок вісім тисяч тон сталі, які пішли на будівництво – це еквівалент понад двадцяти тисяч авто. Втім будівельники на власні очі кожного дня переконувались, що для багатьох цей хмарочос - це більше, ніж бетонні стіни та сталеві балки.

«Важко приходити на роботу кожного дня, коли члени родин загиблих дають тобі квіти, щоб ти забрав їх на територію будмайданчика. Важко», - розповідає Кенні Клеменс.

Для самих же будівельників це не просто робота, це їх особлива місія. Айвор Холл приїхав до США 30 років тому.

«У мене відчуття того, що це мій власний подарунок країні, яка дала мені можливість тут осісти. Це будинок – це дуже емоційна сторінка життя. Я відчуваю гордість», - каже він.

А місцеві жителі висловлюють подяку.

«Ми дуже щасливі мати власний діамант, щасливі, що наш орієнтир, такий собі маяк Мангеттена повернувся», - говорить мешканка Мангеттена.

Зовнішні будівельні роботи триватимуть ще принаймні рік. Остаточна висота Вежі Свободи становитиме 541 метр, включно з 124 метровим шпилем на даху хмарочосу.

Источник: Голос Америки

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.